Telefon konusma kayitlarini ses kaydi alarak bunu kullanmak cezai durumu?
Merhaba
Bazi uygunsuz durumlar nedeni ile. Bir arkadasimla aramizda gecen telefon konusmasini kayit altina aldim tabi haberi yoktu. Telefonlarda bulunan arama geldiginde otomatik kaydeden bir program. Bu konusmayi aldim cunku farkli bir bayan arkadasima yapilan uygunsuz durumlar ao konusuydu. Bunu da o kiseye dinlettim gozunu acmasi icin. Ama sesini aldigim kisi beni sikayet edecegini beyan eder. Peki bu konuda ben yargilanir miyim? Sucu kabul etmesem ispat edebilir mi. Sonucta bayan bir arkadasima yapilan kotu davranislar soz konusu idi.
Cevap: Telefon konusma kayitlarini ses kaydi alarak bunu kullanmak cezai durumu?
Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydettikten sonra bunu 3. bir kişiye dinlettirmekle suç sübuta ermiş olur.
Hakaret doğrudan bayanın kendi telefonuna yapılmış olsaydı durum farklı olacaktı ve bunu kaydetmek suç teşkil etmeyeceği gibi kendisi bunu delil olarak da kullanabilirdi.
Kendisine gıyabında hakaret edilen bayan bu ses kaydını sizden alıp savcılığa başvursa dahi hiçbir suç oluşmaz. Hatta ve hatta hakaret eden kişi ifadesinde "evet ben falanca ile konuşurken bu bayana hakaret ettim." diye ikrarda bulunsa dahi yine hakaret suçu oluşmayacaktır.
Sesini kaydettiğiniz kişi bunu, bu bayana dinlettiğinizi ispat ederse yargılanıp ceza alırsınız.
Cevap: Telefon konusma kayitlarini ses kaydi alarak bunu kullanmak cezai durumu?
Elinde ses kaydi var malesef ki :(((
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydettikten sonra bunu 3. bir kişiye dinlettirmekle suç sübuta ermiş olur.
Hakaret doğrudan bayanın kendi telefonuna yapılmış olsaydı durum farklı olacaktı ve bunu kaydetmek suç teşkil etmeyeceği gibi kendisi bunu delil olarak da kullanabilirdi.
Kendisine gıyabında hakaret edilen bayan bu ses kaydını sizden alıp savcılığa başvursa dahi hiçbir suç oluşmaz. Hatta ve hatta hakaret eden kişi ifadesinde "evet ben falanca ile konuşurken bu bayana hakaret ettim." diye ikrarda bulunsa dahi yine hakaret suçu oluşmayacaktır.
Sesini kaydettiğiniz kişi bunu, bu bayana dinlettiğinizi ispat ederse yargılanıp ceza alırsınız.
Elinde ses kaydi var ben gondermistim o bayana oda sagolsun o kisiye atmis. Iyilikten naraz dogar sozu cok dogruymus. Peki inkar etsem sesin benim olmadigina dair?
Sesin size ait olmadığı iddiasında bulunabilirsiniz. Bu durumda mahkeme hakimi dosyayı bilirkişiye gönderir ve sesin size ait olup olmadığının tespitini ister.
Bilirkişi sesin size ait olduğunu bir raporla mahkemeye bildirirse alacağınız ceza haricinde ödeyeceğiniz yargı giderlerine yaklaşık birkaç yüz TL olan bilirkişi masrafı da eklenir.
Peki cezasi nedir ? Paraya cevirme imkani varmidir? Tesekkurler bilgilendirdiginiz icin
Rica ederim.
Cezanıza hakim karar verecek, ben arzuhalciyim. Belki de karşı taraf şikayetçi olmayacak ve soruşturma bile başlatılmayacak, bilemeyiz. Belki 10 ay verir, bilemem.