-
sorunlu işlerimin çözümü
Denizli bir belde belediyesinde sürekli işçi operatör kadrosunda çalışmakta idim. Norm kadro yasası 22/02/2007 resmi gazete sayısı: 26442 2014 Sendika sözleşme 15/01/2013 ile 14/01/2016 tarihleri arası.
2014 yerel seçimlerinde 6360 sayılı yasa gereği Belediyem kapandı ve Denizli de bir ilçe belediyesine devir oldum. Denizli ilçe belediyesi tarafından ihtiyaç fazlası işçi olarak gösterildim ve tayinim İzmir de bir kamu kurumuna yapıldı. ilçe belediyesi 27/11/2014 tarihinde SGK 16 kod ile ilişiğimi kesti, fakat 27-28/11/2014 tarihlerinde İzmir kamu kurumuna işe başlamak için müracaat ettim ama bana SGK girişi aynı gün için olmuyor yarın gel deyip 29-11-2014 tarihli yeni işe başlamış işçi gibi vasıfsız işçi olarak girişimi yaptı. Benim burada bir günlük kaybım oldu. 01/01/2013 ile 31/12/2014 tarihleri geçerli sendika sözleşmesi olan sendikaya 02/12/2014 tarihinde üye oldum ve bu sözleşmenin bir maddesinde diğer kurumlardan gelen işçilerin önceki kurumunda çalıştığı yıllar eklenerek emsal işçi yevmiyesine ücretleri eşitlenir diyordu. Fakat bu sözleşmeden yararlanamazsın eski sözleşmen geçerli dediler. İzmir kamu kurumu ücret ve haklarımı önceki kurumumda aldığım gibi yaptı. Aralık 2014 ilave tediyemi eksik ödeme yaptı. Nedeni de yeni işe başladığım içinmiş. 14/01/2015 tarihinde denizli ilçe belediyesine müracaat ettim. denizli ilçe Belediyesi insan kaynakları müdürü SGK 170 i aradı ve Zehra hanım diye biriyle görüştü. Onun cevabı İzmir kamu kurumu SGK girişim yapılırken istisnai durum butonunu işaretleyip tayin olarak girmesi gerektiğini ve bunu yapmadığı için olduğunu söyledi. Ben bu bilgiyi ve beni yeni işe başlamış gibi çalıştıramayacaklarını 25/02/2015 tarihinde İzmir kamu kurumuna yazılı dilekçe ile bildirdim. Çünkü ben KPSS sınavına girmedim. Bildiğim kadarı ile KPSS sınavına girmeden kamu kurumlarında işçi alımı yasak. İzmir kamu kurumu, geldiğin belediye düzeltmesi gerekiyor diyor. Şimdi benim bu atama esnasında yapılan operatör kadrom ve SGK girişimi hangi kurumun düzeltmesi gerekiyor. İzmir kamu kurumunun bana yazılı göndermiş olduğu cevapta; benim devlet personel başkanlığı tarafından nakil (tayin) değil yeni işçi olarak açıktan atandığım ve 28/11/2014 tarihine kadar bir müracaatım olmadığı söylenmekte. Benim bu tarihten önce müracaat ettiğim İzmir kamu kurumu güvenlik kamera kayıtlarında mevcuttur. SGK girişimin tayin olarak düzeltilmesi ve operatör kadromun düzeltilmesi. Ayrıca İzmir kamu kurumu bireysel belirsiz süreli sözleşme hazırladı ve ilk hazırladığında işe başlama tarihim 29/11/2014 yazılı idi, ikinci hazırladığı sözleşmede 08/11/2007 yazılı. Ama benim ilk işe başlama tarihim 14/05/1997 dir. Ayrıca aralık 2014 sigorta primim sgk hizmet dökümünde görünmemektedir. Çalıştığım kuruma yazılı olarak başvurdum ve cevap olarak primin yatırılmış sgk sisteminden kaynaklıdır diye cevap verdiler. Sgk ya müracat ettim onlarda işveren bildirmemiş diyor. Mahkemeye başvurursam çalıştığım kurum beni şuanda çalıştığım ilçe ve görevden izmirdeki başka bir ilçeye göndereceği söylenmekte. Benim ne yapmam gereklidir. Bana yardımcı olabilecek izmirden avukatlarla görüşmek istiyorum.