Merhaba,
Arabamla reklam panosuna çarptım. 1. sorum, reklam panosu kamu malı mıdır? 2.sorum benim kendimi ihbar etmemle, polisin beni bulması arasında ceza farkı var mıdır?
Printable View
Merhaba,
Arabamla reklam panosuna çarptım. 1. sorum, reklam panosu kamu malı mıdır? 2.sorum benim kendimi ihbar etmemle, polisin beni bulması arasında ceza farkı var mıdır?
Konuyu ceza hukuku bölümüne açmışsınız ama kasıtlı olarak çarpmadıysanız ceza hukuki ile ilgisi yok. Kasıtlı olarak çarptıysanız ızrar (mala zarar verme suçu) oluşur.
Reklam panosunun özel şirkete mi ait olduğunu yoksa kamu malı mı olduğunu biz değil siz bilebilirsiniz.
Kazara çarptıysanız trafik sigortanız hasarı öder. Mahkeme falan da olmaz. Sorun yok.
Hangi alanda açacağımı bilmiyordum, ondan burada açtım.Siteyi yeni kullanıyorum, hangi alanda açmam gerektiğini söylerseniz oraya kaydırabilirim.
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim.İçim biraz rahatladı ama halen soru işareti var kafamda.Olayı biraz daha açıklarsam şöyle:
Arabayı marketin önüne çektim.El frenini tam çekmemişim.Kaymış, belediyenin reklam panosuna çarpmış.(O panonun mülkiyeti büyük ihtimal belediyenindir ama belediye kendi mi işletiyor yoksa reklam şirketi mi işletiyor bilemiyorum tabii.)Hani sokaktaki dik duran 1-1,5 metrelik ışıklı olanlardan. Bu durum kazara anlamına mı gelir? Gidip polise söylemem gerekir mi?
Burada taksiriniz var ama suçunuz yok. Dolayısı ile kesinlikle mala zarar verme suçu oluşmaz.
Tabi ki polise haber vereceksiniz ki polis tutanak tutacak. Bu tutanak ile trafik sigortanız reklam panosuna ait hasarı ödeyecek. Aksi halde masraf cebinizden çıkabilir.
Kaza yerinden ayrıldım.Şimdi ne yapmam gerekiyor? MOBESE'den beni bulurlarsa yine de sigorta öder mi?
Ödemeyebilir. Çünkü o sırada alkollü olup olmadığınız belli değil.
Anlıyorum, yardımınız için teşekkür ederim.
Rica ederim. Saygılar..