Veteriner olarak Almanya ya gidebilirmiyim.
Merhaba..
Ben veteriner hekimi olarak Almanya ya gitmek istiyorum diploma denkliği ile. Gittiğim gibi iş yapabilir miyim ? Kaç yıl işçi olarak kalabilirim? Gitmeden önce Alman vatandaşı ile evlenir isem bir faydası olur mu ? Nasıl kolay vatandaşlık alabilirim ? Burda alacağım A1 almanca kurs sertifikası mülakat dışında bir işime yararmı?
Teşekkürler..
Cevap: Veteriner olarak Almanya ya gidebilirmiyim.
Eğer hususi pasaporunuz yok ise bırakın çalışmaya gitmeyi turist olarak gitmek için dahi vize almanız (son dönemdeki olaylar nedeni ile) oldukça zor. Almanya genellikle bir Alman vatadaşı ile Türkiye'de yapılan evlilikleri kabul etmiyor. Bunu pekçok şarta bağlamış durumda.
Vatandaşlığını almanız ise söz konusu bile olamaz.
Cevap: Veteriner olarak Almanya ya gidebilirmiyim.
Benim şimdilik pasaportum yok. 2017 yazında pasaport çıkarıp öyle gitmeyi düşünüyorum ve diyelim ki Almanya da evlendim, sonuç değişir mi ki ? Hem Almanya diploma ve mesleğe çok önem veriyor gibi fikirleri çok yorumda ve cok yerde okudum. Bide tanıdıkta var orada. Diploma denkliği ile gelen oldumu hiç Çevrenizde ?
Olmadı farklı bir Avrupa Birliği ülkesinden vatandaşlık alır öyle geçerim :) kader utansın..