Kiracı Sorunum Hakkında..
Öncelikle Merhaba,
Benim evimde oturan kiracımın 2 yılı dolmak üzere (şubat21) ve ben bundan 3-4 ay önce kontrat iptali için noter aracılıgı ile yazı gönderdim ve iptal ettirdim,
Kiracımın Şu an aidat borcu ve malesef elektrik faturası adıma oldugundan 4 aylıkta elektrik borcu bulunmaktadır kiracım yaklaşık olarakda 3 aydır (10 Gün Sonra 3 olacak) kira vermemektedir ve banka hesabımda bu net bir şekilde gözle görülmektedir.
Sorularım 1) Geriye Yönelik Ödenmeyen Kira ve O elektrik borcu ile aidat hakkında neler yapabilirim
2)Eger Kontrat bitiminde evden Çıkmazlar ise Ne Gibi İşlemler yapabilirim ve çıkarabilirim.
Şimdiden Teşekkür ederim Bilgilerinize İhtiyacım Var..
Cevap: Kiracı Sorunum Hakkında..
önceden hemen olmasada aynı gün bir cevap gelirdi artık malesef..
elektrik ve aidat borcuna yönelik yapacağınız hiç bir şey yok. benim üstüme 7500 tl elektrik borcu kaldı halen uğraşıyorum ama değişen bir şey yok. ilk iş gidip elektriğiniz kapattırın ve evin işgal edildiğini beyan edip yeni abonelik açılmamasını isteyin.
kira borcuna yönelik olarak ise icra dairesine gidip örnek 13 nolu belgeyi düzenleyerek, kira borcunun ödenmesi ve tahliye istediğiniz evrakta kesinlikle belirtin ve kiracıya tebliğ ettirin. bu örnek 13 ile 7 gün içinde itiraz et yada 30 gün içinde hepsini öde demiş oluyorsunuz. Eğer kiracı 7 gün içinde itiraz eder borcum yok derse icra hukuk mahkemesine itirazın iptali ve tahliye talebi ile dava açacaksınız.
eğer kiracı 7 gün içinde itiraz etmezse 30 gün içinde ödemek zorunda, ama ödemez. bu durumda icra dairesine gidip icra kararı çıkarıyorsunuz, uyap üzerinden üzerine varsa tapu kaydı haciz konması için talepte bulunuyorsunuz aynı şekilde aracı varsa onada haciz istiyorsunuz. eğer maaşlı çalışan ise işyerine müzekkere istiyorsunuz ve biliyorsanız banka hesabını bankaya müzekkere gidiyor. tahliye için ise icra dairesinden randevu alıp tahliye masraflarını yatırıp uğraşmaya başlıyorsunuz.
Kontrat iptali için tebligat yapmışsınız o konuda ise şu şekilde oluyor, eğer kiracı kontrat bitiminde halen boşaltmazsa yine icra dairesine gidip tahliye için başvuruyorsunuz. süreç yukarıda tahliye için yazdığımla benzer şekilde işliyor.
elektrik borcu içinde elektrik idaresine gidin kiracınıza yaptığınız kontratı ibraz edin ve borcu kiracınızın üstlenmesini sağlayın dilekçe verdiğiniz takdirde elektrik idaresinden keşfe gelirler evdeki kiracıya elektriği alması konusunda uyarırlar aboneliği iptal ettirin ve oraya not düşürün ve borç ödenmeden yeni abonelik verilmemesi için dilekçe verdiğinizde gerekeni yapacaklardır.