Karşı tarafın avukatı karar ilam harcını ödememiş dava açabilirmiyim şikayet edebilirmiyim?
Merhabalar,
Kesinleşmiş karar üzerine karşı tarafın avukatının hesabına onlada mutabık kaldıktan sonra asıl alacak+vekalet ücreti+yasal faiz ve karar ilam harcını kapsayan tüm yargılama giderlerini yatırdım.ancak kendisi ile daha sonradan yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde karar ilam harcını ödemediğini ve ödemeyeceğini kesin olarak anlamış durumdayım maalesef. Davalı durumda olduğum ve karar metninde tarafımızca ödenmesine hüküm verilmiş bu harcı sanırım yatırmadığımız taktirde vergi dairesi kanalı ile tarafımızdan tahsil edilecek?Dolayısı ile bunu bir an evvel ödemeyi düşünüyorum.Akabinde ödeme dekontları ile birlikte karşı taraf avukatına dava açabilirmiyim yada icra gönderebilirmiyim?Ve açıkçası rakamı hiç önemli olmasada bu etik olmayan durumu barolar birliğine ve adalet bakanlığına şikayet edebilirmiyim? sonuna kadar gitmek istiyorum.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Karşı tarafın avukatı karar ilam harcını ödememiş dava açabilirmiyim şikayet edebilirmiyim?
Davanızı tam olarak bilmiyorum ama gerekçeli kararda karar ve ilam harcının nereye, kime ödenmesi gerektiği açıkça yazmıyor muydu?