Muteahit tarafından imza istenen evrak
Binanın eksiksiz Projeye uygun olarak teslim ettiğine dair evrak imzalatmak istiyor. bunun iskan için gerekli olduğunu belediye tarafından istendiğini söylüyor. ancak binada hala eksikler mevcut . Bunu imzalamak zorundamıyız . İmzalarsak tüm eksikleri kabul etmiş olmazmıyız .
Cevap: Muteahit tarafından imza istenen evrak
Alıntı:
Muratruk rumuzlu üyeden alıntı
Binanın eksiksiz Projeye uygun olarak teslim ettiğine dair evrak imzalatmak istiyor. bunun iskan için gerekli olduğunu belediye tarafından istendiğini söylüyor. ancak binada hala eksikler mevcut . Bunu imzalamak zorundamıyız . İmzalarsak tüm eksikleri kabul etmiş olmazmıyız .
Müteahhitiniz çok uyanık sanırım :)
İskan için sizin böyle bir ibraname imzalamanız kesinlikle gerekmez. Bu imza ancak müteahhiti size karşı olan sorumluluklarından kurtarır.
İmzalarsanız binadaki tüm eksiklikleri kabul etmiş sayılacaksınız.
Belediyeye gittim bugün onlar bunu istediklerini söylüyor lar. Vermeme hakkımız varmı?
Alıntı:
Muratruk rumuzlu üyeden alıntı
Belediyeye gittim bugün onlar bunu istediklerini söylüyor lar. Vermeme hakkımız varmı?
Ev henüz satılmamış olsa kimden alacaklar bunu? Siz projeye uygun olmasına karar verecek mercî değilsiniz ki.
Benim hiç kafama yatmadı. Belediyede kişinin sizi yanlış yönledirdiği gibi bir his var içimde. Sanırım iskan konusunda yeterli bilgisi olan biri cevap verirse daha iyi olacak. Ben olsam "Tabii ki imzalarım. Ama burada tamamlanmış yazıyor. Tamamlayın, imzalayayım" derim.
Teşekkür ederim yanıtlar için
Siz arsanızı / evinizi kat karşılığı anlaşarak müteahhide mi verdiniz?
Hayır normal daire satın aldım. Belediye geçmişte şikayet olduğundan istediğini söylüyor ama bunu imzalarsak herşeyi kabul etmezmiyiz. İtiraz için belediye ye dilekçe vermeyi düşünüyorum içeriğine hukuki anlamda eklemem gerekenler hakkında yardımcı olabilecek varmı acaba ?.
Bu bilgiyi belediyeden şifahen mi yoksa yazılı mı aldınız? BIMER ya da bilgi edinme kanalı ile resmi olarak sorardım ben olsam sanırım. Hatta tamam olmadığını, müteahhitin imzalamam gerektiğini söylediğini yazıp ne yapmam gerektiğini sorardım. Zira şifahen söylenmiş ise, bu ifade kuşku uyandırıyor.
Yapı Kontrol Müdürlüğünden sordum şahsen gidip sordum . İskan için istendiğini belirttiler.
iskanı neden şu anda çıkartmak istiyor, eksikleri bitirip ondan sonra imzaltıp iskan cıkarsa daha mantıklı değilmi, ayrıca belediyenin iskan için kendisinin gelip görmesi gerekmiyormu , yapı denetimdeki mühendis arkadaslar süs diyemi orada bulunuyor, yapı denetime bu şekilde sorarsanız bence daha etkili olur