Cevap: Ölmeden Vasiyet Dümeni
Ortada düzenlenmiş bir vasiyet belgesi var mı?
Vasiyet şekil şartları Medeni kanun'un 531.maddesinden itibaren düzenlenmiştir.
İlgili maddeleri incelerseniz sorularınızın yanıtlarını bulabilirsiniz.
Ölen kişi 1.dereceden bir kişiye yazdırıyor ve imzalıyor deniyor ama ben bunun çok büyük bir yalan olduğunu düşünüyorum. İmzasını kopyalamış bile olabilirler. Vasiyetnamede karlı olan taraf evet belge var diyor, bizde sahte diyoruz.
Belge evde müsvedde bir kağıdı yazılıyor, herhangi bir noter tasdiki söz konusu değil.
Bahsettiğim Medeni Kanun'un ilgili maddelerini incelediniz mi????
MADDE 531.-Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir.
Evet okudum ama çok yuvarlak bir kavram değil mi ?
Bana da Mustafa Koç 200 Milyon Dolar bıraktı, arkadaşım şahit desem aynı olur. Yazıyı ben yazdım imzayı Mustafa Koç attı.
- - - Updated - - -
Konuyu biraz daha açayım, pay sahibi 3 kardeş ve 1 eş mevcuttur. Eş evlerin tapusunu çok uzun zamandır istemekte ama alamamaktadır. Baba yaklaşık 3 senedir ölümcül bir hastalıkla başşetmektedir. Pay sahiplerinden 1 tanesi eşten üveydir ve 30 yıldır aynı evde yaşamaktadır. Eş ve öz çocuklar üvey çocuk ile mal paylaşmak istememektedirler. Üvey çocuk evden ayrılır başka yere taşınır. Baba ile eşten üvey çocuk arasında temas 2 günde bir vardır ve yakındır. Baba 1 ay önce fenalaşır ve güya vasiyet yazdırır öz kızına ve buna baba imza atar. ( Attığı iddaa edilir. ) Vasiyet öz çocuklar ve eş üzerine yarayacak şekildedir. Üvey çocuk bu vasiyeti reddetmektedir ve gerçekliği konusunda şüphe içerisindedir. Üvey çocuk vasiyet konusunda taciz edilmektedir. Bu vasiyetin hukuksal gerçekliği nedir ?
Alıntı:
kolvon00 rumuzlu üyeden alıntı
Bana da Mustafa Koç 200 Milyon Dolar bıraktı, arkadaşım şahit desem aynı olur. Yazıyı ben yazdım imzayı Mustafa Koç attı.
Yazıya gerek yok ki. Sözlü de oluyormuş.
Ayrıca çocuklardan biri mirastan mahrum bırakılamaz. Saklı pay var.
Üvey çocuğun üveyliği nerden geliyor?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Üvey çocuğun üveyliği nerden geliyor?
Çok karışık yazıldığından ters anladım sanırım. Anladığım kadarı ile "üvey" diye tabir edilen çocuk, ölen babadan değil. Baba ölürken nikahlı olduğu eşinin, eski eşinden olan çocuk. Böyle ise ölen babanın mirasından zaten doğrudan hakkı olmaz ki.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Çok karışık yazıldığından ters anladım sanırım. Anladığım kadarı ile "üvey" diye tabir edilen çocuk, ölen babadan değil. Baba ölürken nikahlı olduğu eşinin, eski eşinden olan çocuk. Böyle ise ölen babanın mirasından zaten doğrudan hakkı olmaz ki.
Ölen adamın şimdiki karısının önceki kocasındanda olabilir.
Ölen adamın başka hanımdan olan çocuğuda olabilir( Ölen adamın çocukları anne ayrı olduğundan üvey kabül edebiliyor)
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Ölen adamın şimdiki karısının önceki kocasındanda olabilir.
Ölen adamın başka hanımdan olan çocuğuda olabilir( Ölen adamın çocukları anne ayrı olduğundan üvey kabül edebiliyor)
İkinci dediğiniz gibi ise en azından saklı pay kadar miras hakkı olacak.