Görevde Yükselme Sınavında Çıkan 657 sorusu.
Maliye Bakanlığı Görv. Yüksel. Sınv. çıkan bir sorunun hatalı olduğunu düşünüyorum. Sizin görüşlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Çıkan soru:
38) 657 sayılı Kanuna göre, memurun
bakmakla yükümlü olmadığı kardeşlerinden
birinin ağır bir kaza geçirmesi ve hayati
tehlikesinin bulunması halinde, bu halin
sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi
kaydıyla, aylık ve özlük hakları korunarak
ilk seferinde en fazla ne kadar süreyle
refakat izni verilir?
A) 3 ay
B) 6 ay
C) 12 ay
D) Refakat izni verilmez
657 105. maddenin son pragrafı:
Ayrıca, memurun bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana,baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunmasıhâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izinverilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır.
Cevap: Görevde Yükselme Sınavında Çıkan 657 sorusu.
yardım lütfen. bir fikri olan yok mu?
Soru neden hatalı anlamadım. Kanun dediğiniz gibi ise, son şık (D) doğru olmuyor mu?
ewet ama açıklana doğru şık A
Açıklandığını bilmiyordum. Öyle ise hatalı olduğu aşikar.
Cevap A olmalı. (... veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana,baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunmasıhâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır.) Veya'dan sonrayı dikkate almalısınız.
veya ile A seçeneğine gidiyoruz
Sent from my iPhone using Tapatalk
Alıntı:
Av.İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Cevap A olmalı. (... veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana,baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunmasıhâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır.) Veya'dan sonrayı dikkate almalısınız.
İhtiyarlamışız :)