Cevap: Fikri olan var mı?
Ismin evlatlik edildikten sknra degisti mi?
Biyolojik anne babanin ismini,soyismini uvey ailenden iste. vermezlerse Akabinde Sulh hukuk mahkmesine git biyolojik anne babanin sag olup olmadiklarini ve varsa kardesin olup olmadigi konusun arastirilmasini talep et.
Nufustan soy unla alakali bilgileri talp et.
Ayrica evlatlik edinirken sulh hukuk mahkmelerine bilgi verilmesi zorunludur. bu bilgiler arasinda oz anne babanizin isimleride yer almalidir. O zamanlarda durum boyleyse biyolojik kardeslerini ve anne,babani bulman cok kolay olacaktir.
Aileme tekrar bu konuyu açmak istemiyorum açıkçası. İsmim değişmedi doğar doğmaz direk şuanki aileme verilmisim. Sanırım onlarla konusmadan bi bilgi edinmem zor olcaktir.
Yani Sizi Gayriresmi bir sekilde mi evlatlik edindiklerini soyluyorlar?
Yani sanırım öyle oluyo doğar doğmaz şuanki aileme verilmisim hemen sonrasndan genel yapılan işlemleri işte nfs czdanimi fln çıkarmislar
Anladım. Hanfendi malesef durum gercekten boyleyse, yapacak pek birsey yok gibi gozukuyor.
Ama genellikle anne bbalar evlatliklarinin oz anne babasini tanimalarini istemezler. Acaba boyle br durumla karsi karsiya olabilir misiniz?
Bi de kafama su takıldı. Siz dogar dogmaz sizi evlatlik edinen uvey anne ve baba, biyolojik anne babanizin vefat ettigini nerden biliyor?
Tum bunlari gozonunde bulundururak, yetiskin bir birey oldgunuzu dusunerekten(18 yas ustu) uvey ailenizin dogru soylememe ihtimallerine karsin yukarda soylemis oldugum oneriyi uygulamanizda fayda var diye dusunuyorum.
Elinizdeki bilgileri bilmis olsak belki daha faydali olabilirdik..
Ailemden biri aracı olduğu için öldüğünü duydum dedi hatta tekrar hamile kalıp birine verdiğini de duydum dedi ama emin değilim bundan dedi annede babada öldüğünü söylüyo hatta olmeselerdi kardeşin olup olmadığını arastirirdik fln dediler bildiğim tek şey biyolojik annemin Gürcü bi kadın olması babamın adının da Tamer olması bu konu bikere açıldı oda öğrendiğim gundu ve o anki şaşkınlıkla insanin aklına gelipte soramiyo bazı şeyleri maalesef ve tekrardan acipta onlarida üzmek istemiyorum
Gayriresmi bir sekilde evlatlik edinmisseniz, elinizdeki bilgiler isiginda oz ailenize ulasmak cok zor oldugunu uzulerek belirtmek isterim.
Her ne kadar yeni aileni uzmek istemesende bazi bilgilere ulasmak istemen senin en dogal hakkindir.
Ve evlatlik oldugunu sonradan ogrnenlerin yuzde 90 ina anne babasinin vefat ettigi soylenmesi, benim kafamda bunun dogrulugunun sorgulanmasi gerektigi izlenimini yaratiyor.
Yardimci olmaadigim icin uzgunum. Hayirli geceler
Vakit ayırdığınız için ben teşekkür ederim
konuyla alakalı size yardımcı olacak bir bilgim yok ama gönlünüzdekini gerçekleştirmeniz adına iyi dileklerimin sizinle olduğunu bilmenizi isterim. Allah yardımcınız olsun.