Davayı geri çekme dilekçesi işlem görmemiş
Merhabalar, 4 sene evvel akrabam ile kavga yaşadık. Karşı taraf darp raporu almış ve darp raporuyla şikayet etmiş. Hiç duruşmalara katılmadım. Askerlik vardı arada, 2 yıl önce karşı tarafla uzlaştık. Karşı taraf davayı geri çekmek için dilekçe yazıyor. Ama dava ana yasa mahkemesine taşınmış. Geri çekme dilekçesi işlem görmüyor, kamu davasına dönüşmüş. Elime dün ulaşan tebligat, 11 ay indirimle beraber 5 ay'a düşürülmüş. 10 gün içinde teslim olmam gerektiği yazıyor.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor, yardımlarınızı ve yönlendirmelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler..
Cevap: Davayı geri çekme dilekçesi işlem görmemiş
Alıntı:
Eferesat rumuzlu üyeden alıntı
Ama dava ana yasa mahkemesine taşınmış.
Dava Anayasa Mahkemesine mi taşınmış? Nasıl becermişler ki bu işi?
Bir davanın anayasa mahkemesş ve ya yagıtaya gidebilmesi için öncelikle yerelmahkemenin hüküm vermesi gerekir. Ceza davası da siz ifade vermeden sonuçlanmaz, yani hakim sizi dinlemeden ceza ve ya beraat kararı veremez. Anayasa mahkemesine nasıl gidiyor bu iş?
Şöyle ki, bu olayı yaşayan benim kardeşim. Bana bu konu ile ilgili hiç bir bilgi verilmedi. Olay daha fazla büyümesin diye. Ben şehir dışında çalışıyorum. Ailem daha 2 gün önce konuyu bana bildirdi. Aklımda kalan bilgilerle bu iletiyi gönderdim.
O yüzden yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilerim.
Benim olay ile ilgili bildiklerim bunlar. Bana anlatılmıyor ailemle tartışmalı olduğum için. Ama kardeştir neticede, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Neticede evine tebligat geliyor. Kamu davasına dönmüş. 10 gün içerisinde teslim olması gerekiyor. Bu duruma yapılabilecek bir mmüdahale var mıdır?
Teşekkürler..
Kararı yargıtay onamış mi? Bahsettiğiniz tebligat yargıtaydan mi geldi?