Tenzip tutanağındaki şu cümle neyi anlatıyor
Annem aile için ağır şiddete maruz kaldığından (öldürmeye teşebbüs boyutlarında) boşanma davası açtık. avukatsız şekilde ve tüm detayları anlatarak
Davacı taraf : annem, Davalı taraf : babam
Anneme gelen tenzip tutanağında aşağıdaki şekilde bir cümle var anlayamadım, 100TL yi kim yatıracak ve ne sunmamız gerekiyor ?
Davacı olan anneme şu şekilde bir tenzip tutanağı geldi : 4-HMK'nun 324/1-2 maddeleri gereğince davalı tarafın ikamesini talep ettiği deliller ve sunmul olduğu dilekçelerin tebliği için mahkkemece resen belirlenen 100 TL delil avansını tenzip zaptının tebliğinden itibaren 2 haftalık süre içinde yatırmasına, aksi takdirde delillerin toplanması ve dilekçe tebliğ edilmesi talep hakkının ortadan kalkacağının ihtarına , davalı tarafça delil listesi ile ekinde sunulan belgelerin bir örneğinin tanınan süre içerisinde davacı tarafa tebliğine, masrafın davalı taraafından yatırılan avastan karşılanmasına,
Cevap: Tenzip tutanağındaki şu cümle neyi anlatıyor
Babanız mahkemeden bazı delillerin bazı yerlerden getirtilmesini istemiş. Bunun için de posta masrafı gerekiyor. Hakim bu masraflar için babanızın dosyaya 100 TL yi avans (ön ödeme) olarak yatırmasını istemiş. Babanızın delilleri getirtmesi ile ilgili olan posta masrafları bu 100 TL den düşülecek. Kolay gelsin.
Ayrıca "tenzip" değil "tensip"
bilgi için çok teşekkür ederim fakat dava 07/01/2016 tarihinde annem tarafından açıldı bu ilk kağıtların gelmeside 28/01/2016 tarihi itibari ile oldu dolayısıyla davalı olan bababım mahkemeden bişeyler istemesi bu kadar sürede nasıl mümkün olabilir. kanun gereği davalıdan talep edilen bir tutar mıdır?
Tensip zaptındaki ifadeden ben öyle yorumladım. İsteyeceği bilgi ve belgeler için bir ön ödeme (avans) olarak yatırılması istenmiş olabilir.
Evet kanun gereği yatırılması gereken bir paradır. Süresi içerisinde yatırılmaz ise sonradan bilgi ve getirilmesini isteyemez.