Borçsuz ve yasal süresi yani 3 ayı geçmiş reddi miras açılabilirmi?
Babam vefat edeli 10 yılı geçiyor. Hiç bir borcu yok, Dedemden kalan yerlere mirasçıyız babamın başkada miraslık mülkü yok, Kıymetli olmamalarına rağmen rıza ile paylaşılamıyor! Ben sadece hiçbir akrabam ile yüz göz ve kötü olmak istemiyorum, Sırf bundan dolayı hiç bir beklenti içinde olmadan Reddi Miras yapmak istiyorum kolay ve masrafsız bir yolu yokmu? Teşekkürler.
Cevap: Borçsuz ve yasal süresi yani 3 ayı geçmiş reddi miras açılabilirmi?
Aynı durumun maalesef bende de mevcuttur. Sanırım Sizin, şahsımın; ortak düşüncesi: Çok paylı, değersiz arazilerden bir şekilde kurtulup veya adam akılı, paylaşım yapılarak, temiz bir duruma getirmeyi amaçlıyoruz. dimi ?
Bu bağlamda size, öneride bulunacam:
Miras kalan arazi, her ne kadar değersiz olsa bile payınızı almanızı şiddetle öneriyorum. Çünkü o araziler büyük dedelerinize intikal edip size, kadar gelmiştir.Bu mülklerde nasıl sizin, hakkınız varsa doğmuş çocuğunuzun veya doğacak çocuklarınızın-da bir fiil hakları vardır. Kompleks olaya, şahsi; açıdan bakıp-ta, bana dokunmayan yılan, bin yıl yaşasın zihniyetiyle hareket edip, miras kalan değersiz araziyi, (Belki doğmuş veya doğmamış çocuğunuz açısında manevi değeri olan yerleri ) akrabalarınıza hibe ederseniz, ilerde doğacak veya doğmuş çocuklarınız, dedemin köyü; deyipte gideceği yerleri ellerinden almış olacaksınız.
Sizin, maneviyat açısından; tercih hakkınızı elinizden alınmasını ister-miydiniz ?
İşte, bu soruya cevabınız hayır, işe payınızdan/Miras hakkınızdan vazgeçmeyiniz.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Aynı durumun maalesef bende de mevcuttur. Sanırım Sizin, şahsımın; ortak düşüncesi: Çok paylı, değersiz arazilerden bir şekilde kurtulup veya adam akılı, paylaşım yapılarak, temiz bir duruma getirmeyi amaçlıyoruz. dimi ?
Bu bağlamda size, öneride bulunacam:
Miras kalan arazi, her ne kadar değersiz olsa bile payınızı almanızı şiddetle öneriyorum. Çünkü o araziler büyük dedelerinize intikal edip size, kadar gelmiştir.Bu mülklerde nasıl sizin, hakkınız varsa doğmuş çocuğunuzun veya doğacak çocuklarınızın-da bir fiil hakları vardır. Kompleks olaya, şahsi; açıdan bakıp-ta, bana dokunmayan yılan, bin yıl yaşasın zihniyetiyle hareket edip, miras kalan değersiz araziyi, (Belki doğmuş veya doğmamış çocuğunuz açısında manevi değeri olan yerleri ) akrabalarınıza hibe ederseniz, ilerde doğacak veya doğmuş çocuklarınız, dedemin köyü; deyipte gideceği yerleri ellerinden almış olacaksınız.
Sizin, maneviyat açısından; tercih hakkınızı elinizden alınmasını ister-miydiniz ?
İşte, bu soruya cevabınız hayır, işe payınızdan/Miras hakkınızdan vazgeçmeyiniz.
Şu ana kadar bilgimiz dışında en yakınlarımız (hiç ummayacağımız kanımız) bizden habersiz bir kısım yerleri zaten (gasbetmiş üzerine geçirmiş) varsın hepsi onun olsun. Çoluk çocuğum torunum onlardan uzak olsun en büyük mirasım o olur. Teşekkürler.
Alıntı:
basalioglu rumuzlu üyeden alıntı
Şu ana kadar bilgimiz dışında en yakınlarımız (hiç ummayacağımız kanımız) bizden habersiz bir kısım yerleri zaten (gasbetmiş üzerine geçirmiş) varsın hepsi onun olsun. Çoluk çocuğum torunum onlardan uzak olsun en büyük mirasım o olur. Teşekkürler.
Sizin, bakış açınızda nispeten doğru ama gaspetmiş edilmiş yerleri(Ben, buna hırsızlık, akrabalar arası ihanet diyorum. ) diyer hissedarlara HİBE ederek, kendinizi; lütfen kızmayınız. Korkak, xxx ezik (yanlış kelime kullandıysam ÇOK ÖZÜR DİLERİM.) duruma düşüreceksiniz. Üstelik hırsızlık yapanlara, dolaylı yoldan çok teşekkür edeceksiniz !
O kişiler diyecek ki: İyi ki, yerleri üzerimize geçirmişiz, nasıl olsa bu işten fazlasıyla Kazançlı çıktık gibi... cümleler kurulacak.
Hukuki önerime gelirsek :
Yerlerdeki ortaklığınızı gidermek ve miras payınızı almak istiyorsanız: Ortaklığı giderme davası açarak, bütün araziler satılır, azda olsa elinizi bir miktar para çeker. Bu sayede, arazileri yürüten şahıslara, cezada vermiş olursunuz.
VEYA
Diyer hissedarlara, Noter düzenleyeceğiniz hibe devir ve hibe devrini Tapu müdürlüğünde yapmasına izin verecek, sınırlı vekaletname vererek, bu işin içinden çıkacaksınız.
Tapuda hisseniz gözüküyorsa (Veraset ilamı Tapu kayıtları geçtiyse. Anladığım kadarıyla geçmedi, yani Tapuda kayıtında/adınız yazmıyor.)en yakın Tapu müdürlüğüne, giderek; Miras payınızı HİBE ederek, bu işin içinde çıkabilirsiniz.
Yukarıda izah ettiğim, işlemlerin hepsinde hatırı sayılır para ödeyeceğinizi(Yani hem hibe edeceksiniz, hemde üzerine Teşekkür mahiyetinde hatırı sayılır masraf yapacaksınız ) bildirmek isterim.
Şahsi önerim : Oraklığı giderme davası açarak, bütün Miras kalan yerleri, satılmasını sağlayarak; bu işin içinden çıkmazını öneriyorum. Bu önerimi gerçekleştirseniz, hem Miras payınızı alırsınız, Hemde o kişilere ceza vermiş olursunuz.
Nasıl olsa , hibe yoluda veya Dava yolunda da ödeyeceğiniz masraflar (vergiler ... gibi ) aynı miktara gelmektedir.
Saygılarımı sunarım.
İHANET/HAİNLİK EDENE CEZA VERMEK VEYA AFFERİN, HELAL OLSUN; İYİKİ BENİ KAZIKLADIN. Anlamlarına gelen mesajları vermek, sizin; elinizde olduğunu aleni bir şekilde bildirmek isterim.
Mehmetcik vakfi, losev, Turk egitim vakfi gibi vakiflara bagislayin.http://www.tev.org.tr/bagis/detay/Ba...pilir-/53/51/0