-
Değişik bir miras olayı
Merhaba arkadaşlar benim başıma gelen olay şöyle
1.1945de vefat eden büyük babadan kızlarına kalan arsa(1i babaannem) bugune kadar toplamda 21 varise ulaşmıştır. varislerden biri arsa üzerine 70 li senelerde ev yapmıştır. 2013 senesinde bize arsa üzerindeki binayı ben yaptım diyen tutarı 10,000TL tespit davası acmıştır.açılan Mahkemeye 21 varisten sadece 3 kişi gitmiştir. sonuç olarak davayı davacı kazanmıştır ve icra davası acarak 21 kişiye müşterek 8000 tl borç cıkartmış mahkeme sonuç kararını evimize göndermeden icra kağıdını gönderdiler şu an karar hala elimde değil ama bir icra kagıdı var. bu 8000, de ne kadar ödeyeceğimde belli değil. Arsaya gelince arsada bana ait olan hak 80 payda 40 yazmakta . binayı yapanın harcadığı masraf 40.000TL imiş bize miras kalan 80 pay arsa bedeli de 40.000TL. ben kendime olan hakkı satıp yapılan binanın arsam üzerinde olduğundan kimin yaptığğının önemsiz olduğunu ve ve acacağım davada masrafları karşıya ödetip bizden almış olduğu icra ücretinide geri almak istiyorum ve bana düşen payıda satmak istioyorum. nasıl bir yol izlemem gerekmekte. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.