Kardeşim çalışmayan kadın ve boşanmak istiyor
Merhaba bu konuyu evli kız kardeşim için açtım. Bilgi almak amacıyla. Çalışmayan bir insan olarak bir memur ile evlendi ama adam gerçekten düzgün bir insan değil. Dayak, hakaret ve silahla tehdit var. Yani söz arasında öfke ile vururum öldürürüm gibi sözler söylemiş. Ruhsatlı silahı var tabi o da evde bulunuyor. Oturdukları ev kira ve faturalar var. Şu an kardeşim bu adamın eve gelmesini istemiyor ve ben de erkek kardeş olarak biraz hırpaladım bu adamı. Yani korkusundan gelemiyor eve. Ama eve gelmesini engelleyecek hukuki bir karar çıkmadı şikayetimizden. Tabi hırpaladığım olayda yine silahla tehdit etti ve bu ifadelere geçti ve şikayet davası ilerde görülecek sanırım henüz tebligat gelmedi.
Benim sorum şu: Bu adamı artık kardeşim istemiyor ama adam ev kirasını ödememek ve faturaların sözleşmesini iptal etmekle tehdit ederek barışmak istiyor ama kardeşim tümüyle umudunu kesti artık adamı istemiyor. Bu durumda ne yapılması gerekir. 10 aylık bir de çocukları var. Bu durumda boşanana kadar ev kirası ve faturalarla ilgili kardeşimin ne gibi hakları var? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Cevap: Kardeşim çalışmayan kadın ve boşanmak istiyor
Kardesiniz bosanma davasi acacak. Daha onceden esinden sikaytci olduguna dair darp raporlarini, varsa ifadelerini sunacak. Bosanma gerekcesi olarak bu belgeler yaninda, kendisini surekli asagiladigini ve yasadigi durumlari acikca belirtecek.
Karsi taraftan nafaka ve tazminat talep edecek. Muhtemelen memur arkadasinizin elinde ne varsa kardesinizle laylasilacak, uygun bir nafakaya hukmedilecek ve kardesinizin daha az kusurlu oldugu tespit edilirse, kocasinin maddi durumu gozonune alanarak tazminata da hukmedilecektir..
++++++++++
Tedbir nafakası isteyerek boşanma davasına başlayabilir.
Cevaplar için teşekkür ederim. Kafamızda bir şeyler biçimlenmeye başladı cevaplardan sonra. İyi çalışmalar dilerim.