kiracı ve ödenmeyen faturalar
iyi günler sormak istediklerim kiraya vermiş olduğum evimin elektrik ve su faturaları son 5 aydır ödenmemektedir.devamlı ödeyeceğim diye oyalamaktadır ayrıca site aydatınıda ödememektedir.asıl sorun evin faturası benim adımadır oda elektirik firması kendiliğinden yapmış nasıl benim adıma geçmiş onuda bilmiyorum kiracı adına alacağını sölemişti ve yapmamış.şimdi o eve elektrik ve sudan dolayı haciz için kağıt gelmiştir.onlanların kullandığı bu faturaları ödenmesi için kanunen ne yapabilirim.elimde sadece kira kontratı bulunmaktadır.
Cevap: kiracı ve ödenmeyen faturalar
Faturalar Kiracınızın, adına olsaydı; bütün faturaları ödeyip, kiracı, hakkında İlamsız İcra Takibi açmanızı önerecektim.Ancak sizin, durumuzda bütün faturalar ev sahibinin adına(Sizin, adınıza ) gözükmektedir, ilgili borcu resmi anlamda siz, yaptığınız manasına gelmektedir.
Söz konusu, konuyla ilgili kiracıya, ödememiş olduğu faturaları xxxx numaralı Banka hesabına, 7 gün içinde ödenmesini Noter, kanalıyla ihtar çekmenizi öneriyorum. Bu ihtara İTİRAZ edilmese, kiracı; Aleyhine İlamsız İcra takibi açmanızı öneriyorum.
Ayrıca sizin, imzalı onayınız olmadan, adınıza Abonelik kayıtı yapılması cezai suçtur. Bu suçu, en yakın karakola giderek veya Cumhuriyet Savcılığına dilekçe ile şikayet etmenizi, şiddetle, öneriyorum.