Darp raporunun bir nüshasinin verilmemesi
iyi günler arkadaşlar , ben kimliği belirsiz kişilerce darp edildim. hastane polisine gittim. Oda muaayne işlemlerini başlattı. ifademi aldılar.
fakat darp raporunun bir nüshasını istedim. Fakat bana vermediler savcılığa gönderilecek dediler. Benim darp raporunda yazılanları bilmek anayasal hakkım değil mi ? istememe rağmen vermediler. darp raporunun bir nüshasını kişiye verilmemesi gibi bir durum söz konusu mu ? ve savcılıktan bu raporun fotokopisini veya bir nüshasını alabilirmiyiz ?
Cevap: Darp raporunun bir nüshasinin verilmemesi
Veremeyiz dememişlerdir. Savcılıga gönderdik demiştir. Tabiki en doğal hakkın. Dosyanın bulunduğu adliyeye gidip savcılık kaleminden öncelikle dosya numaranı öğreniyorsun. Daha sonra dosyamın bir nüshasını istediğine dair 2 cümlelik bir dilekçe yazarak teslim ediyorsun. ve dosyandaki darp raporundan vermiş oldugun ifadeye kadar herşeyi görebilirsiniz.
Örnek dilekçe Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına başlığı altında " tarafınızda bulunan 2015/.... nolu dosyanızda şikayetçi sıfandayı. Dosyanın bir nüshasının tarafıma verilmesini arz ve talep ediyorum." yazmanız yeterlidir
sadece gösteriyorlar mı ? yoksa bir nüshasını alabiliyor muyuz ?
Dosyanin nushasini fotokobiler halinde komple de alabikirsin. Sadece darp raporunu da talep edebilirsin, bu islem zaman almaz.aninda veriyorlar..
Görebilirsiniz de fotokopisini de alabilirsiniz.
Bazı önemli ve bilgi sızmasının sakıncalı olabileceği durumlarda savcılık soruşturmayı gizli yapabilir. Bu durum genellikle organize suçlar vb. gibi ciddi suçlar için geçerlidir.
Polis memurları bundan çekinip vermemiş olabilirler.
Bununla birlikte basit bir darp olayında savcılığın gizli soruşturma yapacak olması ihtimali neredeyse yoktur.