Tehdit ve zorla senet imzalatmaya çalışmak
Merhaba. 12 aydır oturduğumuz evin kirasını yakınımızın rahatsızlığı sebebiyle ağır masrafı olduğu için mecbur yardım ettiğimizden dolayı ödeyemedik yaklaşık 6 ay kadar (yakınımız 1 hafta önce vefat etti malesef) şu an 8 ay oldu ödemedik ve daha yeni ödeyebilir hale geldik ama öncesinde yaşananları anlatmak istiyorum.kirayı ödeyemediğimin 3. ayında ev sahibinin yakını olan emlakçı tarafından (evi bize ayarlayanda bu emlakçıdır) ofisinde zorla alıkonarak zorla senet imzalatılmaya çalışıldı, 6. ayda ev sahbinin yakınları tarafından neredeyse hergün tehdit edildim en son evime haciz geldi ben evde değildim araştırdım evime icra memurları dışında avukat giremiyor olarak öğrendim. fakat evime asıl avukat değil ama farklı bir avukat girmiş ve ev sahibi evimde neyim olup olmadığını bana telefonda söyleyebiliyor. en son avukatı aradık ve avukat elimde sizinle ilgili fotoğraflar ( fotoğrafların ne olduğunu bilmiyorum ve söylemiyor eve bir şeyler koyup çektiklerini düşünüyorum ve endişeliyim ) var ve sizi savcılığa vericem ve göreceksiniz deyip telefonu kapattı.
evet ben kiramı ödemeyerek bir hata yaptım ama karşılığında olanların bir çoğu hukuksuz olarak görünüyor ve bizim üzerimize organize olmuşcasına gelindi özellikle avukatı vurguluyorum beni nasıl elimde fotoğraf var diyerek tehdit edebilir
bende hukuki yollara başvurmayı düşünüyorum tehdit edenlerin avukatın herkesin ismi elimde mevcut ne yapabilirim ?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Tehdit ve zorla senet imzalatmaya çalışmak
Savcılığa şikayette bulunabilirsiniz ancak avukatın sizi (haklı veya haksız) savcılığa vereceğim demesi suç veya tehdit değil.Onun dışında, sanırım bir yere bir şey koyarak fotoğraf çekti vs. benzeri yaklaşımların ne olduğunu anlamadım.Şikayetçi olursanız iddia sahibi olarak ispat yükü sizdedir.Gene birileri size madem borcunu ödemiyorsun senet imzala diyebilir, sizi buna mecbur etmeye çalışabilir(imzalamalısın, alacağımız var vb. diyerek), ha kafanıza silah dayayıp imzalatmaya kalkarlarsa bu o zaman suç olur.Yoksa alacaklı elbette alacağının peşinde koşacaktır.Şu anlattıklarınızdan ne karşı taraf ne siz savcılık ayağından bir şey çıkaramazsınız.Karşı taraf ancak alacak davaları ve icra ile alacağını alabilir ama bunun uzun süreceğini biliyor o yüzden işi savcılığa çekmek isteyerek sizi sıkıştırıp tahsilat yapmak istiyor.Sanıyorum sizde karşı tarafı suçlayarak sıkıştırma peşindesiniz.Yazdıklarınızdan şu haliyle iki taraf içinde takipsizlikten başka bir şey gözükmüyor.
gecmis olsun Allah yardımcınız olsun . neler yaptınız ? benzer problemlere yardımcı olabilir tecrubeniz. saygılar.
- - - Updated - - -
gecmis olsun Allah yardımcınız olsun . saygılar.
- - - Updated - - -
gecmis olsun Allah yardımcınız olsun saygılar.
Bedava mi oturmayı düşünüyorsunuz bir başkasının evinde?????