Vekaleten bölüm yöneticiliği
Merhaba ;
01.04.2004 tarihinden beri bir hipermarketler zincirinde çalışmaktayım. 2012 yılının ikinci yarısından bu yana vekaleten takım lideri oldum. 01.11.2015 tarihinde hipermarketin başka bir şubesine başka bir bölüme vekaleten takım lideri olarak atandım. Bu vekaleten takım lideri olarak atandığım zaman brüt maaşım(1308.28 TL Brüt) dışında birde eğitim yardımı adı altında brüt bir ücret(610 TL Brüt) almaya başladım. Toplamda aldığım brüt rakam (bu veriler her ay aldığım Bordro'da da bulunmaktadır) 1918,28 TL. 18.01.2016 tarihinde bölüm birleştirmeleri sonucunda vekaleten takım liderliği yaptığım bölüm başka bölümlere dahil edildi(lağ edildi) ve tarafıma 01.02.2016 tarihinde vekaleten mal kabul takım lideri olarak görev yapacağım tebliğ edildi. Bende kabul ettim. 19.01.2016 tarihinde ise vekaleten takım liderliğinin kaldırıldığı ve mal kabul sorumlusu olarak görev yapacağım iletildi, brüt ücretimin de 1750 TL olacağı söylendi. O an sağlıklı düşünemediğimden dolayı kabul edip evrak'ı imzaladım. Fakat görev yapacağım yeni bölümün risklerini ve alacağım brüt ücretin az olmasından dolayı 22.01.2016 tarihinde (6 gün içerisinde) bir dilekçe ile yeni görevi kabul etmediğimi ve mevcut görevime mevcut şartlarımla devam etmek istediğimi bildirdim. Size sorum şudur ; İşveren vekaleten de olsa tarafıma bir yöneticilik vermiştir ( vekaleten 4 yıla yakın bir süredir çalışmaktayım) ve böyle bir uygulamayı yapması hukuken doğru mudur? Doğru değilse ben tüm haklarımı nasıl alabilirim ? Teşekkürler
Cevap: Vekaleten bölüm yöneticiliği
arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan varsa cevap yazabilir mi acaba teşekkürler