Maaşlarımızı düşürecekler hukuki midir?

Merhaba,
Ben bir belediyede taşeron olarak çalışıyorum. Maaşlarımız herkesin vasfına göre yüzdelendiriliyor. Örn: Asgari ücret + %50 gibi. Şimdi bu yeni asgari ücret artışından dolayı belediye taşeron işçinin maaşını ''ödemekte güçlük çekeceğiz'' diyerek, personele yazı gönderip imza almak koşulu ile bu + olan yüzdelikleri %18-20 civarlarına düşürecekler. İmzalamayanları işten çıkaracaklarını söylüyorlar.
Sormak istediğim; bunun yapılması yasal mıdır? verilmiş bir hak geri alınır mı?

Cevap: Maaşlarımızı düşürecekler hukuki midir?

İşçi ve işveren maaşın azaltılması konusunda karşılıklı anlaşırlarsa yapılan yasaldır. O nedenle sizden imza atmanızı istiyorlar. Kabül etmek zorunda değilsiniz. İmzalamazsanız Yapılan İş şartlarında değişiklik olduğundan size haklı nedenle fesih hakkı verir.

Alıntı:

ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı

İşçi ve işveren maaşın azaltılması konusunda karşılıklı anlaşırlarsa yapılan yasaldır. O nedenle sizden imza atmanızı istiyorlar. Kabül etmek zorunda değilsiniz. İmzalamazsanız Yapılan İş şartlarında değişiklik olduğundan size haklı nedenle fesih hakkı verir.

çok teşekkür ederim. iyi günler

Alıntı:

energy007 rumuzlu üyeden alıntı

çok teşekkür ederim. iyi günler

Maaşınızın asgari ücret+%50 olacağı sözleşmede mi yazıyor yoksa her yıl hesaplarken böyle bir oran üzerinden hesaplandığı için mi böyle yazdınız bilmiyorum. Eğer sözleşmenizde yer almıyorsa, yeni %18, eski +%50 den fazla ise bir yaptırım olmaz. Ancak imza istediklerne göre bağlayıc bir yanı var intibaı uyandırıyor.