Cevap: Ceza mahkemeleri kurali
Alıntı:
yasmur1982 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Ceza Mahkmelerinde Kural şu değilmidir: Herkes suçu sabit olana kadar masumdur. Buna bağlı ikinci kural, bir kimse suçsuzluğunu ispat zorunda değildir, bir kimsenin suçlu olduğunun ispatı onu iddia edene bağlıdır. Yani birini mahkemeye çıkardığında ona “İspat et bakalım, bu suçu işlemediğine bizi inandır” denilmez. Tam tersi, “Sen şu suçu işledin, işte delilleri de bu” deyip suçlayan kişi tarafından ki bu umumiyetle savcıdır, o kişinin suçlu olduğunun ispatlanması gerekir. Deyin ki iddia eden bir delil ortaya koyamadı. Bu defa “Hadi bakalım sen suçsuzluğunu ispat et” denilmez. O kişi hakkında beraat kararı verilir.
Mantık olarak dediğin doğru, daha öncede yazmıştım sana, senin suçlu oldugunu seni şikayet eden kanıtlamak durumunda, Sen olay anında orada olmadığını ve çalışıyor oldugunu defalarca yazmıştın, ve iş arkadaşların buna şahit, veya giriş cıkış kartın...
ötesine zaten gerek yok, bir kişi bir magduriyete uğradıgında haklı olarak teşhis ettiği kişi üzerinde yoğunlaşır, ama kanun onun bu tezini deliller ile destekler, aksi halde daha önce her suc işleyen , tekrar işleyecek diye bir durum söz konusu değildir. ama işte bir taraftan da magduru düşünmek gerek oda haklı olarak sana benzetmiş ve senden şikayetçi olmuş... sen mahkemede veya savcılıkta kendi belgelerin ile orada olmadıgını, üzerine atılı sucu kabul etmediğini belirtirsin..
ama kardeşim o kişinin tanığı var zaten o görmüş beni ve seçmiş resimden hakim tek tanıkla ceza vermez mi? bide mahkmede evet buydu derse nasıl olacak?
Alıntı:
ama kardeşim o kişinin tanığı var zaten o görmüş beni ve seçmiş resimden hakim tek tanıkla ceza vermez mi? bide mahkmede evet buydu derse nasıl olacak?
Tamam da kardeşim! ben işlemediğim bir suc yüzünden neden ceza alayım, işyerimde çalışıyorum 50 tane şahit olsada , sende işyerinden iki şahit yazdır olay günü çalıştıgını belirt, seninde şahitlerin evet çalışıyordu desin, aynı mesele iftira dersin...
ama kardeşim iş yerinde benim için bu sıkıntı olacak resmen hırsız adammı çalıştırıyoruz diyebilirler çünkü şirkette saygın bir kişiyim onların bu konuda güvenini kaybetmek istemiyorum ben ogünün iş yerindeydim mail yazışmalarım ve girişi çıkış kaydım ve tam o aya ait maaş bordrom var o tarihe baktım yani nasıl bunlara o durumu anlatmadan başarabilcem biliyorum resmen işimden bile olucam ya o yazışmaları şirktette imza sirkülerine kaşeletip imza attırmam gerekiyor patron bu ne demicek mi? ne güzel giden bir hayatım işim vardı
Alıntı:
ama kardeşim iş yerinde benim için bu sıkıntı olacak resmen hırsız adammı çalıştırıyoruz diyebilirler çünkü şirkette saygın bir kişiyim onların bu konuda güvenini kaybetmek istemiyorum ben ogünün iş yerindeydim mail yazışmalarım ve girişi çıkış kaydım ve tam o aya ait maaş bordrom var o tarihe baktım yani nasıl bunlara o durumu anlatmadan başarabilcem biliyorum resmen işimden bile olucam ya o yazışmaları şirktette imza sirkülerine kaşeletip imza attırmam gerekiyor patron bu ne demicek mi? ne güzel giden bir hayatım işim vardı
Bende Bir şirketin müdürülüğünü yapıyorum, 8 yıldır aynı şirkette çalışıyorum, ben hırsızlıkla ilgili bir şikayete konu olduysam, bunu patronlarımın bilmesi veya iş arkadaşlarımın bilmesinde gocunmam, sonucta yapmadığım bir olayla yargılan maktan neden korkayım..
benim anladığım kadarı ile geçmişte bu konuyla benzer bir konudan bir suc işlemişsiniz, sizin korkunuz bundan sebep, daha önce yaşadığınız sıkıntıdan dolayı ceza almayıp ertelendiyse, siz bu konuda tekerrur den dolayı ertelenen cezayı bozup bunun cezaya dönüşmesinden ve bununda işyerinizden öğrenilmesinden korkuyorsunuz..
işveren ile konusup işyerinde saygın bir kişiliğiniz var ise en azından saygı görme ihtimaliniz ve eger bu olayı siz yapmadıysanız rahat bir şekilde anlaşılabileceğiniz kanaatindeyim..
evet ama hagb var bu sene son ama olay iyi niyetimden oldu oda üstüme kaldı. patron sormazmı senin mazin kötü bide bu olay ile karşıma geliyorsun.
zamaında bir hata oldu.buda ömrüm boyunca sürecek değilya hatta şirket bana genel müdürlüğü teklif etti ben kabul etmedim. o kadar güveniyorlar bana ama bu olaydan sonra sanırım işimi herşeyimi boş yere kaybetcem
Alıntı:
evet ama hagb var bu sene son ama olay iyi niyetimden oldu oda üstüme kaldı. patron sormazmı senin mazin kötü bide bu olay ile karşıma geliyorsun.
zamaında bir hata oldu.buda ömrüm boyunca sürecek değilya hatta şirket bana genel müdürlüğü teklif etti ben kabul etmedim. o kadar güveniyorlar bana ama bu olaydan sonra sanırım işimi herşeyimi boş yere kaybetcem
Allah Yardımcınız Olsun....
Alıntı:
sağol tşkler
............