Borçum varlık yönetim şirketine verilmiş
Merhaba, bir kaç yıl önce bir bankadan 5 bin tl bir kredi çekmiştim uzun zamandır ödeyemedim bir kaç aydır bir varlık şirketi sürekli mesaj atıyor.
Benim aklıma takılan şey ise şu 5 bin tl olan kredi borçu varlık şirketi tarafından 3 bin küsür liraya kapatacaklarının söylüyorlar.
Varlık şirketini http://www.bddk.org.tr/WebSitesi/tur...k_Yonetim.aspx bu siteden baktığımda burada kendilerini görüyorum,dolandırıcı olduklarını düşünmüyorum ancak böyle bir şey mümkün mü?
Cevap: Borçum varlık yönetim şirketine verilmiş
Mumkun
Onlar da borcu bankadan 2 bin liraya falan satin almislardir. Bankalar ilke geregi anaparanin altina borc kapatmazlar. Sorunlu alacaklari yukarida dedigim gibi varlik yonetim sirketlerine satarak bilancolarini temizlerler. dolandirici olduklarina dair supheniz varsa bunu sirkete soyleyin yetki belgelerini, borcun onlara devrolduguna dair belgeyi vs size yollasinlar. Bankaya da sorabilirsiniz. Bu sekilde borcu kapatmaniz mumkun
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Mumkun
Onlar da borcu bankadan 2 bin liraya falan satin almislardir. Bankalar ilke geregi anaparanin altina borc kapatmazlar. Sorunlu alacaklari yukarida dedigim gibi varlik yonetim sirketlerine satarak bilancolarini temizlerler. dolandirici olduklarina dair supheniz varsa bunu sirkete soyleyin yetki belgelerini, borcun onlara devrolduguna dair belgeyi vs size yollasinlar. Bankaya da sorabilirsiniz. Bu sekilde borcu kapatmaniz mumkun
Anladım hocam teşekkür ederim. :)
Çift post için özür dilerim. Ben bugün konuşulan parayı yatırdım kişilerle görüştüm bana bir tane bir belge göndereceklermiş ödediğime dair, ben bunun dışında ne gibi önemler almalıyım yada ne gibi işlemler yapmam gerekiyor?
Parayi gondermissiniz, sirketi kontrol edip bankaya falan sormussunuzdur umarim. Gerci bddk'nin sitesinden bakmistiniz. Her neyse simdilik yaptiginiz odemeye dair banka dekontunu vs saklayin. Varlik yonetim sirketi size belge gonderirse onunla bankaya basvurup ibraname isteyebilirsiniz.
Eger o bankayi bir daha kullanmayacaksaniz, Bankacilik Hizmetleri Sozlesmesini feshedip butun hesaplarinizi kapatabilirsiniz. Boylece Hesap Isletim Ucreti vs masraf alamazlar.
Gecmis olsun
İbraname (BORCUM YOKTUR YAZISI ) almayı ihmal etmeyiniz.
Evet bankada ki görevli ile görüştüm. Hatta ücreti yatırırken varlık şirketini arayın parayı ödediğinizi bildirin dediler daha sonra ise bir kaç gün içerisinde bir belge göndereceğiz dedi varlık şirketi.