Cevap: Trafo ve İş Güvenliği ?
Trafo odasının içinde değilseniz,
fesih için haklı sebep teşkil etmez .
ilginiz için teşekkür ederim. tam bulunduğumuz bölümün altında kalıyor sanırım fesih hakkı doğmuyor değilmi ??
Trafo, üretim yapan her işyerinde vardır. Sizin için tehlike oluşturmaz. Tehlike oluşturması için trafo odasının / binasının içine, çarpılma tehlikesi olan yerlere giriyor olmanız gerekir.
İlginize teşekkür ederim.bahsettiğim ufak bir trafo değil yanlız bütün bir semttin elektriğini karşılayan büyük bir trafo bu yüzden sormuştum..
Mahallenin trafosu bina içinde olmaz ki. Bir yanlışınız olmasın?
Zira onlara en iyimser ihtimalle 3 bin volt girer.(30 bin volt ya da 300 bin volt değildir muhtemelen)
Hele yağlı tip ise, kapalı alanda yangın riski de oluşturur. Böyle bir binaya oturma ruhsatı (iskan) verilmez diye düşünüyorum.
Meslek erbabı birisi olarak; Elektrik trafoları binaların alt / bodrum katlarında uygun olan alanlara konulabilir.
Bu transformatörler 34500 Volt giriş / 380 Volt çıkış olarak çalışırlar. Her trafonun giriş ve çıkışlarında koruma sistemleri mevcuttur.
Uzun yıllar 380000 Volt / 154000 Volt / 34500 Volt sistemlerde çalışmış birisi olarak patlayan / patladığında şiddetli yıkıma neden olan trafo görmedim.
En fazla yangın riski vardır ki, yangına karşıda söndürme sistemleri mutlaka kuruludur.
Acil durumlarda tranformatör akımı o ildeki elektrik dağıtım şirketindeki branşman (bağlantı) noktasından otomatik olarak kesilir.
Halen TR deki AVM lerin bodrum katlarında onlarca transformatör çalışmaktadır.
Meskun mahallin fiziki durumuna bağlı olarak Transformatör postası dışarıda açık alanda veya ayrı bir binada olabileceği gibi yeterli alan yok ise bir binanın bodrum katında da kurulabilir. Sakınca yoktur.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Meslek erbabı birisi olarak; Elektrik trafoları binaların alt / bodrum katlarında uygun olan alanlara konulabilir.
Bu transformatörler 34500 Volt giriş / 380 Volt çıkış olarak çalışırlar. Her trafonun giriş ve çıkışlarında koruma sistemleri mevcuttur.
Uzun yıllar 380000 Volt / 154000 Volt / 34500 Volt sistemlerde çalışmış birisi olarak patlayan / patladığında şiddetli yıkıma neden olan trafo görmedim.
En fazla yangın riski vardır ki, yangına karşıda söndürme sistemleri mutlaka kuruludur.
Acil durumlarda tranformatör akımı o ildeki elektrik dağıtım şirketindeki branşman (bağlantı) noktasından otomatik olarak kesilir.
Halen TR deki AVM lerin bodrum katlarında onlarca transformatör çalışmaktadır.
Meskun mahallin fiziki durumuna bağlı olarak Transformatör postası dışarıda açık alanda veya ayrı bir binada olabileceği gibi yeterli alan yok ise bir binanın bodrum katında da kurulabilir. Sakınca yoktur.
Bilgiler için teşekkürler. Bina altında trafolar bulunduğunu / bulunabileceğini bilmiyordum.