İş yerim çalıştığım gün sayısını az yatırıyor ne yapmalıyım?
Merhabalar, özel bir kurumda çalışıyorum. Çalıştığım kurum haftada beş gün işe gitmeme rağmen haftada iki gün sigortamı ödemiş. Yani ayda 8 gün ediyor. Geçmişe yönelik düzenleme yapamayacaklarını söylediler ve durumu da düzeltecek gibi değiller. Hukuksal haklarım nelerdir? Geçmişe yönelik düzenleme gerçekten olmaz mı? Yaklaşık beş aylık eksik gözüken günlerini herhangi bir dava açmam durumunda geri alabilir miyim? İş yerinde güvenlik kameraları vs var çalıştığım kanıtlanabilir, ancak hukuksal olarak imkanlar ne ölçüde benim yanımdadır? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: İş yerim çalıştığım gün sayısını az yatırıyor ne yapmalıyım?
Güvenlik kameraları, görüntüleri ilanihaye saklamaz. Ona o kadar bel bağlamayın.
Dava açtığınızda sizin "geri alacağınız" bir şey yok ki. Sadece işveren o eksikleri tamamlayacak, bunun yanında çok yüksek cezalar ödeyecek.
Yapabileceğiniz şey, durumu SGK'ya şikayet etmek olabilir. Bunun için işten ayrılmayı göze almanız gerektiğini unutmayın.
Şenol bey çok teşekkür ederim. İşten ayrılmayı göze alıyorum çünkü hakkım olanı kurumum gözetmiyor maalesef. Hem suç hem de benim için kötü bir durum.
Doğrudan bölge çalışma müdürlüğüne gidip bilgi de alabilirsiniz. Çok yardımcı olurlar ve yol gösterirler birçok yerde.
Çok teşekkür ederm Şenol Bey, çok yardımcı oldunuz sağ olun.