Kız Arkadaşım Cinsel Tacizden Dava Açarsa Ne Yapabilirim?
Merhaba...Benim bir kızla duygusal ve sex dışında tensel ilişkim oldu.İkimizde yetişkiniz.Şimdi ayrıldık.Bütün ilişki kendi rızası ile oldu.Bu kızın hakkımda ayrıldık diye beni taciz tarzı suçlama ile şikayet hakkı var mı? Böyle bir durumla karşılaşırsam ne yapabilirim.Herhangi görsel ya da şahit anlamında delili yoktur.Şikayet ederse ne ile karşılaşabilirim.Yaptığımda suç teşkil eden durum varise kendimi nasıl savunabilirim.Lütfen yardım eder misiniz?Bir de bana bu konuyla ilgili olarak savcı müzakere veya yazılı belge alma gibi beni öne geçirecek durumdan bir avukat tarafından bahsedildi bunu nasıl yapabilirim?Hürmetler...
Cevap: Kız Arkadaşım Cinsel Tacizden Dava Açarsa Ne Yapabilirim?
İlişki olmuşsa mutlaka mesajlaşma arama vs. olmuştur.Bunlar saklanmalı.Gerçek olmayan bir şey varsa mutlaka hikayesinde açık verir.Savcılar hakimler insan sarrafı olmuş kişilerdir.Kanunları kullanmaya çalışan bir bayanın savcılığı da kolluk kuvveti de parmağında oynatmasına izin vermezler.İfadeden yakalarlar gerçeği yanlışı.O konuda kendinizden yana sıkıntınız yoksa müsterih olabilirsiniz.
İlişkimiz sadece real de oldu sanal ya da mobil ortamda herhangi bir şey olmadı.Mesajlaşma konuşma tarzı cevabınız için teşekkür ederim...Yazılı belge felan savcı müzakeresi nasıl yapılır yardım edecek şimdiden teşekkürler.
Kız arkadaşınız cinsel tacizden dava açamaz, Savcılık makamına şikayetçi olabilir ve Savcı, tahkikatı sonrası, gerek duyarsa hakkınızda iddianame düzenleyerek Mahkemeye müracaat edebilir.
Teşekkür ederim.Bir avukatla savcı müzakeresi nasıl yapılır?Yazılı belge felan alma şansım var mı bu konu ile ilgili?
Ortada henuz bir şikayet yok anladığım kadarıyla.
Şikayet olur da, savcı şikayeti soruşturmaya değer görür ve ifadenize başvurmak için davet ederse, ifadenizi verirken bu talebinizi sözlü yada yazılı olarak dile getirebilirsiniz.
Teşekkür ederim herkese cevapları için şuan ortada bir şikayet yok sadece benim endişelerim var.Bir de zaman aşımı olayı benim konumda var mı?Yanlış hatırlamıyorsam 6 ay içinde şikayet etmesi gerekiyordu.Bu durumda da geçerli mi?
6 ay zaman aşımı kuralı benim konumda var mı? Fikri olan var mı rica etsem...