Anlaşmalı Boşanmada Taşınmazın Mahkemece Devri hk.
Merhaba,
Öncelikle bizler gibi hukuk meraklılarına profesyonel destek ve bilgi sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum.
Soruma gelecek olursak;
Aile bütünlüğünün, erkeğin başka bir kadınla olan ilişkisi yüzünden sarsılması sonucunda anlaşmalı boşanmaya karar verilmesi ve mahkemede, erkeğin üzerine olan evin kadına devredilmesi, tek çocuğun velayetini kadının alması ve evi de aldığından, çocuklar için erkekten herhangi bir nafaka ve benzeri ücret talep edilmemesi durumu var.
Erkek, mahkeme kararıyla evin tapusunu kadına verdiği halde, kadın ise maddi imkansızlıktan dolayı tapuyu tapu masrafı, harcı yüzünden kendi üzerine almadığı halde, erkeğin evi mahkeme kararından sonra başka bir kişiye satması mümkün mü? Evi başka bir kişiye satma durumunda kadın mahkeme belgesiyle ne yapabilir? Kadın tapuyu üzerine almak için ecele etmeli mi? Erkeğin bu yaptığı dolandırıcılığa ve mahkeme kararını hiçe sayma, iyi niyeti suiistimal durumlarına girer mi? Ev evlilik dönemi içerisinde alınmıştır.
Cevap: Anlaşmalı Boşanmada Taşınmazın Mahkemece Devri hk.
Eldeki mahkeme kararı ile tapuda ev üzerine aile konutu şerhi / satılamaz şerhi konulabilir. Tapu müdürlüğü ile görüşülmesi halinde gerekli prosedür anlatılacaktır..
Çiftler boşanmadan şerh koyulabildiğini biliyorum, boşandıktan sonra mahkeme kağıdı ile şerh koyulabilir mi onu araştırmak gerekiyor. Teşekkür ederim.
Güncelliyorum,
Mahkeme kararı, evin başka birine devredilmesi veya satılması durumunda ne kadar belirleyici etken olur?
Erkek evi başkasına devredip satarsa suçlu konuma düşer mi?
Mahkeme kararında hangi evin devredileceği yazılıdır. O kararla tapuya gidildiğinde o mahkeme kararı gereği evin satışını engelleyecek şerh tapu kaydına düşülür yani Mülkiyeti muhafaza..
Aile konutu şerhi değil mülkiyeti muhafaza...
Ancak ev satılmış ise bir avukatla görüşüp, satışın iptali ve alacağın tahsili yoluna gidilebilir.