İkinci el telefon satışı tehlikeli mi?
Merhaba, ikinci el ürünler satılan bir siteye telefonumu satmak amaçlı ilan verdim fakat aklımda hemen sorular belirdi. Öncelikle nasıl bakılıyor bilmiyorum ama bir gsm operatörü kampanyasından taksitle ve sıfır aldığım için imei ya da telefonun kaydı benim adıma çıkıyordur. Benim merak ettiğim ise şu ben bu telefonu ikinci kişiye sattım aramızda yasal bağlayıcılığı olmayan kağıt da imzaladık, bu ikinci kişinin veya üç dört beş vs kişilerin bir suç işlemesi halinde imei adıma kayıtlı olduğu için başıma iş açılır mı bunun önüne nasıl geçebilirim ya da imei isme kayıt olmama gibi bir durumu var mı belki suçluları direkt hattan takip ediyorlardır. Satmaktan vazgeçmeli miyim yoksa düşündüğüm gibi imei ile benim bir bağım yok mu? Satsam sıkıntı yaşar mıyım devlet memuruyum
Cevap: İkinci el telefon satışı tehlikeli mi?
Suç işlendiğinde IMEI (telefonun kodu)na değil, IMSI (SIM kartın seri numarası) vasıtası ile MSISDN'e (telefon numarası) bakılır. Hattınızı satmadığınız sürece bunun sorun olacağını zannetmiyorum.
Telefonu satmak değil, almak daha yüksek riskler doğurur.
Cevap: İkinci el telefon satışı tehlikeli mi?
Bu konuya ben cvp vereyim isterseniz 2. El telefon satmak istediginizde internet sitesinden satacaginiz icin zaten satisinizi legal yapmis olursunuz site arsivlerinde satisiniz saklanacaktir ve farzedinki verdiginiz tel bir suca karisti site uzerinden satis yaptiginiz icin ispat edebilme olanaginiz kuvvetli muhtemeldir boyle bir durumda aklanirsiniz suclamalardan yinede siz siteden satis yaptiginiza dair belgede isteyebilirsiniz telinizi elden satmaya karar verdiyseniz sayet satacaginiz kisiden en azindan kimlik belgesini alarak teli satin alan kisiye kimlik belgesi ustune kendi elyazisiyla irtibat bilgilerini ve ime numarasiyla birlikte telefonun model bilgileriyle birlikte fotokopiye yazdirirsaniz yine aklanirsiniz o kisi sizden aldigi telibaskasinada satsa 3.yada4. Kisilerede gecse siz sattiginiz kisiyi ispat edip bu suclamadan kurtulursunuz kesinlikle el yazisini yaxdiriniz ve kimlik fotokopisinin ustunde su ibare olmasini saglayiniz ornek 34289...... İme nolu samsung s6 ( renginide yazin batarya seri nosunuda yazin )cihazi falanca kisiden su miktar ucreti odeyerek kendi istegimle ve rizamla satin aldim imza isimsoyisim ve adres bilgisi irtibat telefonunu aliniz gerekirse teli arayip caldiriniz kisininustundemi anlarsin kimlik fotokopisinin tam ustunede bu kimligi telimi satin almam nedeniyle falanca kisiye kendi istegimle eld teslim ettimdiye yazditirsan sorun olmaz tabiki sahte kimlik olmamasi sartiyla bunuda anlamak kabiliyetine kalmis kardrsimkolay gelsin