ayni sektorde,ayni sirket ismiyle faaliyet gosteriyoruz.Protokolde sirket isminin ayni olmasina muvafakat var.
Ortagimla 2012 ekim ayinda bir protokolle ayrildik.Protokolun 15.maddesi ayni isimde bir sirket kurabilecegime muvafakat etmesine ragmen markanin tescilli oldugunu soyleyerek ihtarname gonderdi.
Sorum su;
sirket ismine muvafakat etmesi, markayi kullanmam anlami tasimiyor mu?
Markayi kullanmiyacaksam,sirket isminin bir onemi var mi?
ayrildiktan sonra 3 sube actim.O tek subede kaldi.Ayrildiktan 2 yil sonra ihtarname gonderdi.
Protokole guvenip yatirim yaptim.Tabelami indirirsem yaptigim masraflari talep etme hakkim olur mu?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler
Cevap: ayni sektorde,ayni sirket ismiyle faaliyet gosteriyoruz.Protokolde sirket isminin ayni olmasina muvafakat var.
Öncelikle ayrılırken aranızda yaptığınız sözleşmenin içeriğini görmek gerekir. Orda markanın devri ve kullanımı ile ilgili hususlara değindiniz mi? Marka kimin veya hangi firma adına tescilli. Şu an için koruması devam ediyor mu bunları incelemek gerekir. Tüm bunların dışında şirket ismi (marka ile aynı olduğunu düşünüyoruz) için size kullanmanız için muvafakatname verdi ise bunun içeriği nasıl, hangi şartları ve süreyi kapsıyor?
Buna göre elinizde savunabilecek hususları değerlendirip ona göre markanın tescilini kısmen veya tamamen edinmeniz lazım.
Cevap: ayni sektorde,ayni sirket ismiyle faaliyet gosteriyoruz.Protokolde sirket isminin ayni olmasina muvafakat var.
Alıntı:
asistpatent rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle ayrılırken aranızda yaptığınız sözleşmenin içeriğini görmek gerekir. Orda markanın devri ve kullanımı ile ilgili hususlara değindiniz mi? Marka kimin veya hangi firma adına tescilli. Şu an için koruması devam ediyor mu bunları incelemek gerekir. Tüm bunların dışında şirket ismi (marka ile aynı olduğunu düşünüyoruz) için size kullanmanız için muvafakatname verdi ise bunun içeriği nasıl, hangi şartları ve süreyi kapsıyor?
Buna göre elinizde savunabilecek hususları değerlendirip ona göre markanın tescilini kısmen veya tamamen edinmeniz lazım.
Oncelikle ilginiz icin tesekkur ederim.Muvafakat suresi yok.Bu bir ortakligin sona erdirilmesi protokolu.Bir nevi ortaklarin mal paylasimi,Ben eski sirketi ortagima biraktim (isim ve marka tescili onda )oda bana ayni isimle sirket kurmama muvafakat etti.Ama sadece sirket ismine muvafakat ettigi icin marka kullanamazsin diyor.Ayrildiktan 2 sene sonra ihtarname gonderiyor.Yani ben yoldan gecerken ne guzel bir marka deyip kullanmadim markayi.Sirket ismimi marka olarak kullanamayacaksam,Bana muvafakat etmesi ne anlama geliyor.Ben sirketimin ismi ve kendi ismimi belirten bir marka yarattim ama itiraz etti.Bende cevap verdim.Marka patent enstitusunden cevap bekliyorum.