2 el cihazın haklarını alma
Herkese iyi gunler.Konuyu yanlış yere actiysam affola yeniyim.
2014.07.21 tarihinde faturalandirilmis 2014.08.28 tarihinde telefoncu dan aldığın 2.el kutulu faturalı cihazım 2016.01.17 tarihinde gelen bi mesajla imei min kopyalandigini öğrendim BTK ile gorustuktukten sonra sadece tek hatta acabileceklerini söylediler daha sonra servisi aradım aynı şekilde yanıt aldım ama yinede servise yüz yüze görusmek isteyip servise gittim yapabilecekleri birsey olmadığını söylediler.
Bu sitede gördüğüm üzere para iadesi icin Tüketici hakem heyetini aradığımda ise başvuru yapmak için faturadaki kişinin gelmesi dilekçe yazması gerektiğini söylediler.
Şimdi benim sorum şu ;2.el bi cihazın ki faturası kutusu herseyi var,haklarını nasıl üstüme geçirip kendim başvuru yaparım fatura sahibine ulaşabiliyorum ama çok mesafeli ki dilekçe yazmaya gelmez durumu anlatmama rağmen.cihazı bu durumdan nasıl kurtarırim şimdiden teşekkürler.
Cevap: 2 el cihazın haklarını alma
Fatura sahibinin tüketici hakem heyeti dilekçe verme hakkı var, bu hakkı, vekalet verdiği avukatı dışında, hiç kimse kullanamaz.
Faturayı üzerine geçirdiğiniz taktirde, şikayet edeceğiniz muhatap firma olmaz, önceki fatura sahibi olur.
Ayrıca fatura sahinin ikametgaha (oturmakta olduğu ilçe sınırları içinde) bulunan hakem heyetine başvurmaya hakkı vardır.
Anladigim üzere 2.el cihazın hakkı hukuku yok fatura başkasının üstüne olduktan sonra.Benim bu durumda yapacağım bir yol var mi
Suç işleyen IMEI'yi kopyalayan kişi.
Zarar gören telefon sahibi.
Zararı gerçekleştiren Bilgi Teknolojileri Kurumu / Kanunlar.
Telefonu satan / ithal eden firmanın burada ne kusuru var ki bundan sorumlu tutuluyor anlayamıyorum ben.
Bir hırsız sizin malınızı çalınca o malı satan yerden yenisini istemek gibi bir şey.
Şenol hocam haklısınız fakat burada benim ne suçum var istese BTK çağırır iki kullaniciyida gösterin fatura belge der olmayaninkini kapatır verir ufak bi para cezası bakın yapıyorlar mi.biz o kadar para sayıyoruz alıyoruz,sokak dan ordan burdan Çin telefon alıp kendileri rasgele yazıyorlar bunun önüne geçmek için bizim mi önlem almamız lazım yoksa sorumlu olan kurum ve kuruluşların mi.isterlerse yenisi yerine veya para iadesi yerine servis anakarti da değiştirebilir ama kimse uğraşmiyot
Hal böyleyken bu riskleri göze alamıyorsanız telefonu yarı fiyatına ikinci el kovalamak yerine faturası garantisi servisi her şeyi belli cihazınızı teknoloji marketten gidip alacaksınız.Yoksa bu şeklide derdinizi anlatacak bir merci bulamazsınız.