ev aldığıma tam sevinemedim...
Biz bugün 75 yaşındaki aklı başında dinç ancak okuma yazması olmayan birinden daire aldık.Kiracılıktan ufak bir evde olsa kurtulmak istedik. Tapuda bizden rapor istenmedi.Ancak okuma yazması olmaması nedeniyle iki şahit vardı.onlarda imza attı.Satıcı hem parmak bastı hem imza attı.Tapuyu aldık bankada ipotek koydu.Satıcıya satış değerinin 3/4 ü bankasına eft yapıldı.Bu durumda ;
1-ilerde tapu iptali yapmaya kalkan bir varisi olabilir mi?2-Sonuçta rapor olmasada iki şahit vardı .Bu iki şahit her ne kadar okuma yazması olmadığı için imza atsalarda,sonuçta ileride bir durum olsa aklının başında olduğununun farkında olduklarına delil sayılmazmı?
3-Parasının 3/4 ü bankasına yattı.ileride bir problem olsa bu durum işlemimizin doğruluğunu ispat etmez mi?
4-Satış yapan 75 yaşındaki kişinin hiç çocuğu olmamış.Vefatı halinde varisleri yaşı ortaya koyarak tapu iptali isteyebilirler mi?
5-İşlem üzerinden kaç yıl geçene kadar tapu iptali davası açabilirler?
SAYGILARIMLA...
- - - Updated - - -
allah rızası için bir avukat veya konu hakkında bir dava gösterebilecek bir arkadaş cevap veremezmi.çok zor durumdayım.çok huzursuzum.dünya kadar borcum var bankaya.madem böyle birşey var tapuda neden sağlık raporu istemediler bilmiyorum.
- - - Updated - - -
satıcının bizimle hiçbir akrabalığı yok.iki şahit ,satıcı ,alıcı arasında hiçbir akrabalık yok.lütfen bir avukat cvb verebilir mi?
Cevap: ev aldığıma tam sevinemedim...
bana cvp verecek bir avukat yokmu.günlerdir cvb bekliyorum
Cevap: ev aldığıma tam sevinemedim...
Allah rızalık bir durum yok, sitede konu hakkında bilgisi olan , canı yanıt vermek isteyen üyelerimiz yanıt verebilir , yada vermeyebilir. Her soruya mutlaka yanıt verilir garantisi yok bildiğiniz üzere.
günlerce uykusuz kalacak bir drumunuz da yok anlattığınıza göre.
Şahitler var, tapuda işlem yapan görevliye yeterli gelmiş demek ki.
Evin bedeli olan para doğrudan banka hesabına yatmış bu alışverişte herhangi bir sakatlık olmadığının en sağlam ıspat yoludur.
Size tapu iptali davası açacağını söyleyen biri mi oldu?