Ödenmiş senet için avukatlık masrafı
merhabalar;
20/07/2015 tarihli bir kuruma verilmiş bir adet senet vardı. senet ödeme tarihinde ödenmedi ve protesto edildi, senet bankadaydı, senet tarihinden 10 gün sonra kurumu arayarak seneti ödemek istediğimi, nerede oldugunu sorduk, kurum senetin bankadan postaya veridiğini, geldiği zaman bilgi verilmek üzere telefon numaralarımı alarak beklettiler.
aradan gecen 15 güne ragmen arayan soran olmadıgı için tekrar kurumla görüşerek, bu senedi ödemek istediğimizi, senetin hala gelmemiş olmasından dolayı ödemeyip magdur durumda oldugumu bildirdim. sonrasında tekrar telefon numaranı alalım bakıp arayalım durumları...
e devletten kontrol ettiğimde 21/08/2015 tarihinde icraya verildiğini gördüm. kurumla tekrar görüşerek 1 aydır seneti aradığımı, nerede oldugunu bilmediğinizi, geldiği taktirde arayacagınızı, ama kimsenin aramadıgını, avukat... tarafından icraya verildiğini söyledim. kurumda bir kopukluk oldugunu, senetin ödemesini gelip kuruma yapabileceğimizi, avukattan seneti geri isteyeceğini belirtmesi üzerine adı gecen kuruma giderek 02/09/2015 tarihinde 3947,15 tl olan ödemeyi 4034,71 olarak yaptım, senet gelince bilgi vereceğiz dediler. senetin oldugu avukatı aradığımda kurumla görüşüp bilgi vereceğini söyledi ama ne arayan ne soran kımse yok. bugun avukat bey arayıp 800 tl avukatlık ücreti karşılıgında işlem yapmayacagını belirtti. bende ben seneti arıyorum bulamıyorum, gidip yatırdım, seneti geri alacaklarını söylediler neden size vekalet ucreti veriyorum diye sonra tekrar konusmak üzere kapattık.
sormak istediklerim şunlardır;
senet icraya verilse zaten karşılıgında kuruma neredeyse 4 ay önce ücretini ödedim itiraz edebilirmiyim?
ititraz edersem asıl alacağamı itiraz etmeliyim..
yada bu vekalet ücretini ödemek zorundamıyım?
bununla ilgili nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
Cevap: Ödenmiş senet için avukatlık masrafı
İcra ne zaman açılmış bakın. İcra dosyası açılmadan önce mi ödeme yaptınız yoksa icra dosyası açıldıktan sonra mı?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
İcra ne zaman açılmış bakın. İcra dosyası açılmadan önce mi ödeme yaptınız yoksa icra dosyası açıldıktan sonra mı?
icra dosyası acıldıktan sonra ödeme yapılmış, fakat zaten biz kurumdan senet için bilgi beklemekteyiz, kurum senet in posta da oldugunu, gelince haber verileceğini söylemesi üzerine beklemeye başladık.
madem senet için avukata vekalet ödenecek kurum neden ödemeyi aldı bizden senet gelmeden..
Senet size teslim edilmeden de ödeme yapabilirdiniz aslında.
Sizin senedi ödemek istediğiniz ancak ödeyemediğinizi kanıtlama şansınız var mı?
Eğer yoksa dosya açıldığına göre avukatlık ücretini ödemek durumundasınız.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Senet size teslim edilmeden de ödeme yapabilirdiniz aslında.
Sizin senedi ödemek istediğiniz ancak ödeyemediğinizi kanıtlama şansınız var mı?
Eğer yoksa dosya açıldığına göre avukatlık ücretini ödemek durumundasınız.
saçmalık değilmi sizcede, madem seneti tahsil için avukata verdin, e bırak adam tahsıl etsin vekalet ücretini alsın.. neden tahsil edersin ki..
şimdi beklesem avukatı icra yapınca senetin tamamı için icra yapacak, bende itiraz edeceğim ödedim diye belgeler ile, sonra vekalet ücreti için ayrı bir icramı başlatır , yoksa elindeki senet üzerinden mi gider, 800 tl de vekalet ücreti için fazla değilmidir?
- - - Updated - - -
kanıt olarak ise kurumun çalışanları var bu duruma şahit, ve whatsup üzerinden kurum personeline ''senet gelmedimi'' diye yazılmış mesaj ...
21.08 de takip dosyası açılmış, 2.9 da ödeme yapmışsınız.
Takibi başlatan avukat, ödemeyi avukatın belirteceği hesaba yapmanız gerekirdi.
Takibi başlattığına göre de vekalet ücretine hak kazanmış durumda.