Bir cinayetin sonunsa kan parasi veya tazminat davasi açma hakkim varmi.
Merhaba, bundan dokuz ay önce kayınvalidem ve eşi kafaları taşla ezilerek ve 15'er kez bıçaklanarak cani bir şekilde öldürülmüştür.Toplamda sekiz bilezik için .Şimdi ise katil bulunmuş olmaktadır.Benim eşimin ne gibi yasal hakları vardır? Suçlunun daha fazla ceza alabilmesi için Baro'ya baş vursak avukat temin edebilirmiyiz? Askeri ücrete çalışmaktayız. Tazminat davası ve kan parası adı altında dava açmaya hakkımız varmıdır? Eşimin dokuz aydır piskolojisi bozulmuştur ve huzurumuz hiç kalmamıştır.
Cevap: Bir cinayetin sonunsa kan parasi veya tazminat davasi açma hakkim varmi.
Öncellikle başınız sağolsun, ölen kişilerin mekanları cennet olsun.
Bilindiği üzere, Anayasamızın 17. maddesi 8 ile koruma altına alınan yaşama hakkının üçüncü kişiler tarafından ihlal edilmesi durumunda ölenin yakınlarına manevi tazminat talebi hakkı verilmiştir. 818 sayılı kanunda her ne kadar “ölenin ailesi” terimi kullanılsa da yargı kararlarında bu durum ölenin yakınları olarak kabul edilmektedir. Nitekim 6094 sayılı TBK da madde metni uygulamaya uygun olarak “ölenin yakınları” olarak düzenlenmiştir.
Asliye hukuk mahkemesi kanalıyla eşiniz MANEVİ TAZMİNAT adı altında, cinayeti işleyen şahıslardan talepte bulunmaya hakkı vardır. Bu davayı AĞIR CEZA MAHKEME hükmü/kararı açıklandıktan sonra, avukat aracılığıyla, açmanızı öneriyorum.
Tekrardan BAŞINIZ sağolsun....
Saygılarımı, sevgilerimi sunarım.
Cevap: Bir cinayetin sonunsa kan parasi veya tazminat davasi açma hakkim varmi.
Adli yardım talebi ile eşiniz bulunduğunuz şehirdeki Baroya müracaat etsin, ilgili yer Barosu değerlendirir.