Cevap: Anlaşmalı Boşanma Hk.
Evet geri cekebilirsiniz
Kararin mahkemede degisirse davanin adi cekismeli bosanma davasi olur ve yillarca surer gider
Hayr dosya direk kapanmaz davan ertelenir
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
Evet geri cekebilirsiniz
Kararin mahkemede degisirse davanin adi cekismeli bosanma davasi olur ve yillarca surer gider
Hayr dosya direk kapanmaz davan ertelenir
Çekişmeli boşanma davasına döndüğü takdirde maddi olarak yükü ne olur ? Avukat tutma zorunluluğu var mıdır ? Sonuçta boşanmak istemiyorum ortada şiddet,aldatma,dayak vs. gibi durumlar yok. Her duruşmada gittiğimizde ben boşanmak istemiyorum dediğimde hakimin tutumu ne olur?
Maddi yukun birazcik daha artar. Avukat tutmak zorunda degilsin ama cekismli davalarda taraflar arasnda uyusmazlik ve iftralar cok oldugndn hak kaybina ugramaman icin muhakkak tavsiye ediyorum. Her durusmada israrla bosanmk istemedgni soylicek olman, davann seyrine ve acilis sebebine gore sureyi uzatacaktir
1- Avukat tutulmaz; vekil tayin edilir.
2- Cekismeli davada bosanmak isteyen taraf iddialarini mahkemeye sunar,hakim bunlari yeterli bulup bosanmaya hukmedebilir, yetersiz bulup davayi red de edebilir.
3- Hmk ve surec hakkinda bilginiz yok gorunuyor,hak kaybi yasamamak adina hukuki destek almanizda yarar var
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
Maddi yukun birazcik daha artar. Avukat tutmak zorunda degilsin ama cekismli davalarda taraflar arasnda uyusmazlik ve iftralar cok oldugndn hak kaybina ugramaman icin muhakkak tavsiye ediyorum. Her durusmada israrla bosanmk istemedgni soylicek olman, davann seyrine ve acilis sebebine gore sureyi uzatacaktir
Bilgi ve tavsiye için teşekkürler.
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
1- Avukat tutulmaz; vekil tayin edilir.
2- Cekismeli davada bosanmak isteyen taraf iddialarini mahkemeye sunar,hakim bunlari yeterli bulup bosanmaya hukmedebilir, yetersiz bulup davayi red de edebilir.
3- Hmk ve surec hakkinda bilginiz yok gorunuyor,hak kaybi yasamamak adina hukuki destek almanizda yarar var
dediğim gibi ortada boşanmak için (bana göre) geçerli bir sebep yok. Yani aldatma,dayak atma gibi bir durum söz konusu değil. Boşanma konusu ailelere intikal ettiğinde onlara da söylediği sadece "anlaşamıyoruz" oldu. Başka bir sebep sunmuyor zaten. Bu durumda dava reddedilir mi ?
Konu cekismeli dava oldugunda iftiralar,mubalalar havada ucusur.dilekceyi elinize aldiginizda saskinlikla okur ve ne demek istedigimi anlarsiniz. Iddia ve delilleri gormeden red olur olmaz demek mumkun degil. esinizi seviyorsaniz arayi duzweltmeye bakin. yok yurumez diyorsaniz da anlasarak bosanin ki yipranmayin. dava red edilse dahi 3 sene ayri yasamak kati bir bosanma nedenidir;ortak hayatin yeniden tesis edilememesi