tebligat adresini değiştirme
Merhabalar
Bir bankaya olan kredi kartı borcumu ödemediğim için dosyam bir varlık firmasına devredilmiş. Daha önce birkaç kere aradıkları halde açmadım. Bugün kredi kartını alırken vermiş olduğum ikamet adresini belirterek, bu adrese avukat tarafından haciz işlemlerinin başlatılacağı yetkisinin verildiğini belirten bir mesaj attılar ve ödeme için de kendilerini aramamı istediler. Zaten maaşımda haciz var ve şuan için ödeme durumum yok. E- Devletten baktım henüz icra dosyası açılmamış. Ben, dosyada bulunan adresten (ailemin bulunduğu adres) taşınalı yaklaşık 4 sene oldu ve nüfus müdürlüğünden adresimi değiştirdim yıllar önce. öÖncelikle şunu sorayım;
Henüz dosya açılmadığı için tebligat adresini değiştirebilir miyim? Eğer ki değiştiremezsem tebligatı elden alabilir miyim dosya açılır açılmaz? Eğer alabilirsem, eski adresi, yani ailemin yaşamış olduğu adresi, benim yaşamış olduğum adresle, yani adres kayıt sisteminde bulunan adres ile değiştirebilir miyim?
Eğer ki bu sorduklarım olmuyorsa tebligatın yapılacağı adreste yaşayan aileme durumu haber verip tebligatı almamalarını tembihleyip, tebligatın tekrardan aks'de bulunan adresime gelmesini mi beklemem gerekiyor?
Bu durumdan ailemin haberi yok ve olmasını istemiyorum fakat tebligatı bir şekilde elden alabilirsem ve daha sonra tebligat adresini değiştiremezsem, sanırım haciz işlemi tebligat adresine uygulanacak. Bu durum ailemin durumumu öğrenmesinden daha kötü. O yüzden ivedi bir şekilde yardımcı olursanız, en azından bir yol gösterirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...
Cevap: tebligat adresini değiştirme
Tebligat mernis te gözüken adresinize gider. Varlık yönetim şirketlerine çok dikkat edin. Önce çok cazip ödeme koşulları sunup siz borcunuzu ödedikten sonra ibraname göndermeyip zavallı borçluları tefeci mantığı ile tekrar tkrar soyduklarına çok şahit oldum.