Gebersinler demek suç mu?
twiter da bir kişi kış aylarında hayvanların soğuktan öldüğüne ve yardım etmemiz gerektiğine dair paylaşımda bulunmuş.
bende "gebersinler" yazdım. bir ton küfür yedim.
bunları mahkemeye vermek istiyorum.
ancak benim söylemim suç teşkil ediyor mu onu bilmek isterim.
Bu havada çadırda yatıp soğuktan donarak ölen kadın haberleri var iken ben hayvanları ne yapayım. hayvanlarıda sevmiyorum.
Yani onca fakir ve aç insan yoksulluktan ölüyorken hayvanları düşünmek saçmalık.
hem doğal seleksiyon diye birşey var. doğada şartlara dayanamayan canlı ölür. bu ekosistemin dengesini sağlar.
şimdi ben hayvanlara hakaret mi etmiş oldum.
kanunda hükmünü bulamadım.
saygılar.
Cevap: "Gebersinler" Demek suç mu?
İnsanların neden size küfür edildiğine bakılır. İnfial yaratıcı sözünüz sonucu küfür edildiği görülür. Kimse hakaretten ceza falan almaz. Sizde ceza almazsınız. Hayvanlara hakaretten ceza almaz kimse yani...
Hayvanseverleri tahrik etmişsiniz. Aldığınız nahoş cevaplar hakkınız olsa gerek. Ama siz ceza almazsınız, içiniz rahat(!) olsun.
Eğer hayvanlara "ŞEYTANI TARİF ET" deselerdi, mutlaka "İNSANI" tarif etmiş olacaktı...
Ben bu güne kadar insanlar için "GEBERSİNLER" diyen bir hayvan duymadım - görmedim - okumadım..
Twitter Türkiye'ye büro açmadığı sürece, suç duyurusunda bulunsanız dahi kişiler hakkında IP paylaşımı yapılmadığından bir sonuç elde edemezsiniz.
Sadece **cuk **rnosu, uyuşturucu veya intihara azmettirenler hakkında bilgi paylaşımı yapıyorlar.
Konuyu ilk dun gordum.kimse cvp yazmamisken ben yazacaktm. Anck forum kurallri geregi susmam dha iyi dye dusunmstm.bugnde dayanamadm. Hem suclu hem guclu ddklri bu olsa gerek.
Yaş kaç bilmiyorum ama sen şu klmlri ytrk yzmktn vz gç çk jojukça
Adaletsiz bir ülkede yaşamak kafasını kullanan kişiler için çok avantajlı. Birde tazminat alırım ben. Çorba parası çıkar. Meslek edineceğim ben bu işi.
Sen anana bacına küfür ettirip, para kazanacaksan orası senin bileceğin iş. Kaldıki, tazminatta alamazsın, o davayı kazanamazsında. Durup dururken küfür etmemiş kimse sana. Sen "gebersinler" demişsin, onlarda cevabını vermişler...
Ülkede adalet eksik ama, genel olarak ülkede ve dünyada eksik olan en önemli şey, merhamet ve insanlıktır...
"Gebersinler" sözü insan için kullanılmış olsa dahi hakaret değil, bir nevi bedduadır. Beddua hakaret değildir. Hayvana hakaret ise zaten söz konusu bile olamaz.
Her ne kadar sizin bu sözünüz hayvanseverler için bir haksız tahrik durumu olabileceğini düşündürmekte ise de;
Bu sözünüze karşı şahsınıza hakaret edenler oldu ise şikayetiniz üzerine dava açılır ve aleni hakaret suçundan ceza alırlar.