Veraset Ve İntikal Vergisi 2 başlıkta vergilendiriliyor.
Veraset yoluyla intikal ile ivazsız intikal nedir ve arasındaki farklar nelerdir ?
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Printable View
Veraset Ve İntikal Vergisi 2 başlıkta vergilendiriliyor.
Veraset yoluyla intikal ile ivazsız intikal nedir ve arasındaki farklar nelerdir ?
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
2 başlıkta geçiyor haklısnız , ama sizin ayrıdığınız gibi verset yoluyla geçenler ve ivazsız intikal edenler şeklinde değil.
İvaz kelime anlamı karşılık demektir, yani ivazsız da karşılıksız oluyor bu halde.
Miras yoluyla edinilen mallar da ivazsız, yani karşılıksız edinilen mallardır ve bunun için intikal vergisinin ödenmesi gerekir.
Örneğin ölünceye kadar bakma akdi ile edinilmiş bir mal var ise, bu bir karşılığa bağlı olarak edinilmiş bir ml olur, yani bakım>> mal.. Bu şekildeki edinilen bir maldn intikal vergisi alınmaması gerekir.
Ben olayı şu şekilde anlamıştım. Veraset yoluyla intikal miras şeklinde kalan maldır.
Dolayısıyla vergilendirmede linkteki detaylara göre olacaktır;
http://www.verginet.net/dtt/11/Vergi...ri-2016-9.aspx
Hissedar başı 1 Milyon TL miras kaldı ve bunun 170.086 TL üzeri vergilendiriliyor.
1.000.000-170.086=830.000 TL civarı vergilendirilecek mal kalıyor.
Tabloda buna denk gelen oran %3
830.000x3/100=24.900 TL vergi ediyor.
- - - Updated - - -
İvazsız olanda ise bakım şartıyla bağışlanan mal sınıfına giriyor.
Burada ise 1 Milyon TL bağışlanan mal değeri var. 3.918 TL kesinti var.
1.000.000-3.918=996.000 TL civarı vergilendirilecek mal kalıyor.
Tabloda buna denk gelen oran %15
996.000x15/100=149.400 TL vergi ediyor.
Ben bu şekilde anladım doğrumudur acaba ?
- - - Updated - - -
Dolayısıyla ben ölen mirasçının veraset ilamında pay sahibi olan biri olarak veraset yoluyla intikal sınıfında belirtilen oranda vergi ödeyeceğim. Doğrumudur ?
Konu günceldir.
Rıhtım Veraset Ve Harçlar V.D 'ni arayıp teyit ettirdik. Yaklaşık 25.000 TL vergi ödeyeceğiz.