kompleskte aidat vermeme sorunu
Merhaba arkadaşlar ben Aydın'ın didim ilçesinde bir 3 binalı bir kompleskte oturuyorum. açık havuz spor salonu hamam sauna gibi çeşitli aktiviteleri olan bir site. site 2010 yılında yapılmış 2013 yılında iskan alınmış.. iskan alınmadan önce biten evrelere oturulmaya başlanmış ve elektirik ve su faturaları şantiye olarak geçti dairelere verildi ama 1-2 kişi dışında kimse ödemedi aynı şekilde iskandan önce aidat toplanacak diye duyurulmuş ancak yine kimse vermedi 1-2 kişi dışında.. burası yazlık bir yer olduğu için kışın 7-8 kişi kalıyor yazları diğerleri 1-2 ay gelip giden daire sahipleri var bunlar da ben şukadar zaman geliyorum senede yok siteye birşey yapılmıyor yok inat olsun diye normal aidatlarını da vermiyorlar... sitede bir görevli var maaşlı çalışan.. havuzu 10 bin liraya dolan bir site burası.. ben siteye yeni yönetic olma taraftarıyım ama bu konuların çözüme ulaştırılması lazım.. aidatlarını vermeyen kişileri avukata versem bir sonuca ulaşırmıyım nasıl olacak bunlar.. çoğunluk yurt dışında oturuyor.. saygı ve sevgilerimle..
Cevap: kompleskte aidat vermeme sorunu
günceldir cevap bekliyorum
Usulüne uygun olarak yapılmış toplantıda tüm kat maliklerinin arsa payı ve sayı olarak yarıdan bir fazla oy alırsanız yasal olarak yönetici olabilirsiniz.
Yönetici seçilemezse kat maliklerinden biri siteye yönetici atanması için sulh hukuk mahkemesine dava açarak yönetici atanmasını hatta kendisinin yönetici atanmasını sağlayabilir.
Yasal olarak yönetici seçilemese dahi kat maliklerinden biri yada bir kaçı olağan genel giderleri ödeyip giğer maliklerden bu paraları tahsil edebilir.
Bir avukatla bu paraları tahsil etme imkanınız var. Avukat ile beraber toplantıyı usulüne uygun olarak yapıp icra işlemi yapabilirsiniz. Daha önceden borçları dahi tahsil edebilirsiniz. Ödemezler ise evlerine haciz koydurursunuz. Bir daha siz istemeden bile ödemek isteyeceklerdir.
Yada hiçbirşey yapmayıp yazın herkes geldiğinde o havuzu doldurmayıp, bakımını yaptırmayıp sizin yaptığınız masraflar ile bedavaya tatil yapanlar, havuzu kullanamazlar ise aidat ödeme konusunu bir daha düşüneceklerdir.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Yasal olarak yönetici seçilemese dahi kat maliklerinden biri yada bir kaçı olağan genel giderleri ödeyip giğer maliklerden bu paraları tahsil edebilir.
değerli üyemiz,
Kat malikleri birbirlerine, genel giderleri bazı şartlarda ,rücu etmek amacıyla, birbirine icra takibi yapacağından bahsetmektesiniz; söz konusu icra takibine itiraz edilmesi durumunda, itiraz iptal davasında ne gibi argümanlar ve deliller kullanmamız gerekir ?
Fiş makbuz, Faturalar, bordrolar, banka dekontları
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Fiş makbuz, Faturalar, bordrolar, banka dekontları
Teşekkür ederim, belirtmiş olduğunuz deliler yeterli olacağını anlamaktayım.
iyi forumlar dilerim.
Teşekkür ederim biraz uğraşacakmışım gibi geliyor. yaşım 21 tam konuları bilmiyorum o yüzden rahatsız ettim sizi.. iyi forumlar