Duruşma'da Sözlü Olarak Hakimin Açıkladığı Çocuğumu Görme ile İlgili Bilgilendirmenin Kararda Yazılı Olmaması Nedeniyle Çoçuğumu Göreme
Eşimle Gölbaşı 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı ile 8/10/2015 tarihinde boşandık.
Yazılı karada her ayın 1 ve 3. cumartesi günleri sabah 10:00'dan pazar akşamı 18:00'e kadar kızımı görebileceğim şeklinde yazılı ifade bulunmakta.
Duruşma sırasında kızımın küçük olması nedeniyle, anneden bu şekilde uzun süre yatılı ayrı kalamacağı konusunda eski eşim ve ben hem fikirdik.
Hakim "baba istediği zaman çocuğu görebilir" şeklinde durum ile ilgili sözlü açıklama yaptı.
Talebim kızımı her hafta cumartesi günleri 15 dakika süreyle görmek.
Eski eşim "söz uçar" yazı kalır şeklinde ifadesi ile bu görüşmeye bu kadar bugüne kadar müsade etmedi.
1) Kızımın küçük olması, boşanmanın olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi nedenleri ile belirtilen sıklık ve sürede görmek istiyorum.
Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim.
2) Boşanmadan bu yana sadece eski eşimle telefonda bir kez görüşebildik.
Eski kayın pederim bütün görüşme süreçlerinin kendisi ile sürdürülmesini talep etmekte.
Ancak hafta başında yazdığım taleplere son güne kadar olumlu ve olumsuz dönüş olmayıp son gün müsait değiliz şeklinde bir tavrı söz konusu.
Bu nedenle doğrudan eski eşime görüşme sürecini takip etmek istiyorum.
Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim.
3) Süreç bu şekilde devam ederse bu durumu gerekçe gösterip velayet davası açabilir miyim ?
Cevap: Duruşma'da Sözlü Olarak Hakimin Açıkladığı Çocuğumu Görme ile İlgili Bilgilendirmenin Kararda Yazılı Olmaması Nedeniyle Çoçuğumu Göreme
mahkeme kararında çocuğunuzla şahsi münasebetiniz zaten düzenlenmiş. bunun dışında yasal olarak görme hakkınız yok. yani eski eşinizle anlaşmanız gerekli ya da görüşme saatlerinin yeniden düzenlenmesi için yeni bir dava açacaksınız. ancak istenildiği zaman istenildiği kadar görüşme gibi bir karar mümkün değil. mahkemenin belirlediği saatlerde çocuğunuzu size göstermiyorlar sa icra yoluyla da kararı uygulatabilirsiniz.