Ters İbraz ( Charge Back ) Tüketici Mahkemesi Dava Açmak
Merhabalar
net*** firmasından kredi kartımdan para çekildi. Bankaya itiraz ettim RED geldi. Bankayı Tüketici mahkemesine dava edeceğim.
****** bankaya dava açacağım fakat DAVA TÜRÜ olarak neyi seçmeliyim uyap tan konu hakkında bilgi ve tecrübesi olan Avukat arkadaşlar yardımlarınızı rica ederim
Sayğılarımla
Cevap: Ters İbraz ( Charge Back ) Tüketici Mahkemesi Dava Açmak
Öncelikle avukat olmadığımı belirtmek istiyorum.
İşlem 3D kullanılarak mı yapıldı? Öyle ise paranızı almanız imkansız gibi.
Diğer türlü 3D veya Provizyon yoksa paranızı almanız gerekirdi. Bende bu durumu bir çok kez yaşadım ve hepsinde paramı sorunsuzca geri aldım.
Bankaya neden RED yanıtını verdiklerini sordunuz mu? Sorduysanız yanıtları ne oldu?
Bilgisi olan avukat arkadaşlardan yardım talep ediyorum.
merhabalar konu hakkında bilgisi olan avukat arkadaşlardan yardım rica ederim
sayğılarımla
Bu cok detaylı bir konudur arkadaşım. Chargeback işlemi için bankadan red gelmiş olabilir. ama nasıl bir şikyette bulundun bu cok önemli. Ve bu konuda hesaba yaptıgın havaleleri ters ibraz yoluyla geri alamazsın. Muhtemelen kredi kartından yabancı uyruklu sitelere para yatırmıs ve karsılıgında mal veya hizmet almamıs olmalısın. Ve bu işlemlerin 3d secure (Telefona gelen güvenlik şifresi) kapsamı dısında olanlarla alabilirsin. Bu yolla ben daha önce para aldım. ilk şikayetimde olumsuz yanıt almama ragmen 2. dilekcem daha kapsamlı ve kanunlarla acık bir şekilde yazıldıgından olumlu yanıt aldım.2.5 ay sonra hesabıma ulastı tutar...