Yapılandırılan kredi 2 günlük gecikme
Merhaba,
X bankasından kullandığım krediyi 48 ay yapılandırdım ve bana kontrat numarası verdiler ve ödemeleri buraya yapıyorum bu ay 15.01.2016 2. Taksit ödeme günüydü fakat ben bunu işlerimin yoğunluğundan ödeyemedim pazartesi yada 5 gün içinde ödesem yapılandırma bozulmuşmudur. Birde ben telefonla onay verdim yapılandırmaya bu yasalmıdır. İmza felan hiçbirşey yok, bankanın tasfiye bölümünden aramışlardı. Bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Yapılandırılan kredi 2 günlük gecikme
Alıntı:
kaya542002 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
X bankasından kullandığım krediyi 48 ay yapılandırdım ve bana kontrat numarası verdiler ve ödemeleri buraya yapıyorum bu ay 15.01.2016 2. Taksit ödeme günüydü fakat ben bunu işlerimin yoğunluğundan ödeyemedim pazartesi yada 5 gün içinde ödesem yapılandırma bozulmuşmudur. Birde ben telefonla onay verdim yapılandırmaya bu yasalmıdır. İmza felan hiçbirşey yok, bankanın tasfiye bölümünden aramışlardı. Bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.
yapılandırma dahi olsa ödenmeyen kredinin 3. taksite kadar sadece faiz işlendiğini biliyorum, bende kredimi bazen gec ödüyorum ama yapılandırma bozulmuyor. bazen 2 kredimi aynı anda ödüyorum, işleyecek faiz dışında başkaca birşey olacağını sanmıyorum.
Bu telefondan onay verme normalmi şubeye gidip imza felan atmadım. 48 ay dediler onayladım geçerlimidir acaba diğer bankalar imza felan için şubeye çağırıyorlar olmadık bir şeye ödeme yapıyor olmayalım.
bazı bankalar da değişiyor ama çoğunlukla yapılandırmada olsa 1 ci krediniz günü geçtikden sonra 2 kredi gunu bile gelse 1 kredininin son ödeme gününden sonra 55 günlük bir süreciniz var yani 03.03.2016 34 taksitinizin son ödeme günü diyelim 23.04.2016 ya kadar ödemeniz gerekmektedir. aksi takdirde 24.04.2016 sarkarsa icra takibini aynı gün başlatırlar ve taksidi ödiyeceğimde deseniz kabul etmezler hepsini ödemek zorunda kalırsınız...