Hiç nema almadım. Ancak ilgili dönemde sigortalı olarak çalışıyordum. Tasarruf teşvik numaramı da bilmiyorum. Acaba bu tarihten itibaren numaramı öğrenip nema alabilir miyim?
Printable View
Hiç nema almadım. Ancak ilgili dönemde sigortalı olarak çalışıyordum. Tasarruf teşvik numaramı da bilmiyorum. Acaba bu tarihten itibaren numaramı öğrenip nema alabilir miyim?
Tasarrufu Teşvik Fonu'na kesintiler Nisan 1988'de başlamış, Mayıs 2000'de sona ermiştir. Bu 12 yıllık süre zarfında, sigortalı olarak, 10 KİŞİDEN FAZLA ÇALIŞANI OLAN bir işyerinde çalıştıysanız, ücretlerinizden TTF kesintisi yapılmış olması gerekir, bu döneme ilişkin ücret bordrolarınız elinizde ise bu kesintilerin yapılıp yapılmadığını kontrol edebilirsiniz. Kesinti varsa kesintiyi yapan firmadan TTF numaranızı öğrenebilir, aynı işyerinden alacağınız kesinti dokümanları ile T.C. Ziraat Bankası'na başvurabilirsiniz.
Ancak sanırım bu 12 yıllık dönemde sizin çalıştığınız işyeri/işyerlerinde 10 kişiden daha az personel olduğundan TTF kesintisi yapılmamış.
Selamlar,
merhaba ben kocaeliden bilal. Ben 1997 ve 2000 yılları arasında bir firmada çalıştım ve bu firma bana tasarruf teşfik personel kimlik kartımı verdi ben bu kartla birlikte zirrat bankasına mürcaat ettim fakat banka yetkilileri hesabımda para gözükmediğini söylediler sizce ne yapmalıyım bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
1997-2000 yılları arasında çalıştığınız firmadan TTF. kesintilerini gösterir dokümanlar ve bu kesintilerin yatırıldığına dair icmal ve banka dekontları ile Ziraat Bankası şubelerine müracaat etmeniz gerekmektedir. Şubelerden bir sonuç alamazsanız Ziraat Bankası'nın Ankara Tandoğan'da bulunan Özel İşlem Merkezi'ne başvurmanızda yarar var.
Selamlar,