Bina icindeki muhafa altina alinmis olan esya hakkinda hirsizlik İşyeri dokunulmazligini ihlal etme
Uzun zamandir gormedigim arkadasimi sehir disinda ziyarete gidiyorum bana sikintilarimin oldugunu paraya ihtiyac duydugunu soyluyor ve daha once planladigi yerdeki kasayi calmayi dusundugunu soyleyip evden cikiyor bende pesinden gidip yapmamasi icin onu ikna etmeye calistim ama o banada teklif edip soymam icin beni ikna etmeye calip duruyodu oanlik bir hataya kapilmadim o gitti orayi soydu sonra 1ay sonra baktim edevletten mahkemem cikmis ifadesinde onunla beraber yaptik yanimdaydi ama onun sucu yok ben ona israr ettim demis sanik olarak mahkememiz var arkadasin mahkemeye kadar cezaevinde sorum su beni neden almadilar da onu aldilar onuda sordum o suca meyilliklikten yatiyomus mahkemeye kadar bende mahkemeye ifadem alinacakmis yapmadigim suctan ceza alirmiyim bu konunun akibeti ne olur buzamana kadar hic bir cezam sucum olmadi sicilim temiz .
Cevap: Bina icindeki muhafa altina alinmis olan esya hakkinda hirsizlik İşyeri dokunulmazligini ihlal etme
Biraz daha detay vermen lazım. Mesela yapmaması için ikna etmek için peşinden gittim o sırada o yaptı içi boş cıktı demen biraz mantıkdışı kalıyor.
Cevap: Bina icindeki muhafa altina alinmis olan esya hakkinda hirsizlik İşyeri dokunulmazligini ihlal etme
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
Biraz daha detay vermen lazım. Mesela yapmaması için ikna etmek için peşinden gittim o sırada o yaptı içi boş cıktı demen biraz mantıkdışı kalıyor.
detay derken olan hersey bu daha ne gibi detay wermem qerekiyoki
Uzun zamandır görmediğin arkadaşına gidiyorsun-Arkadaşın hırsızlık sucuna bulasıyor-sen onu evde ikna edemiyorsun ama ikna etmek içinde peşinden gidiyorsun-O sıra da hırsızlık olayını gercekleştiriyor Tarafsız dinleyen birisi bu anlattıklarınla senin iyi niyetli olduğunu düşünmez. O an arkadaşını ikna etmek değil de çevrede gelen giden var mı şeklinde gözetliyormuşsun gibi bir intiba oluşuyor. Ayrıca detay ver dedim. çünkü sen madem o esnada evdeydin. seinn adın nerde ve nasıl geçti ki SANIK sıfatındasın???? Arkadaşının seni savundugunu söylüyorsun. seni savunacak birsii senin adını niye geçirsin ?? Ve bana su cümleyi acıklar mısın? ""beraber yaptik yanimdaydi ama onun sucu yok ben ona israr ettim demis"" arkadaşının bu cümlesi bile çok saçma.
Ewet ewden ciktim pesinden bir delilik yapmasin diye sonucta cocukluk arkadasim diye o eylemi yaptiginda ben onu beklemiyodum ben oradan ayrildim olaydan bir ay once benim edewletime mahkemem qeldiqinde ben anliyorumki bu hirsizligi yapmis ve benim de sanik olarak oldugumu goruyorum aileaiyle ihtibata qeciyorum nasil oldu neden ben sanigin benim ismimi neden verdi die onlar bana o butun sucu ustune aldi osuan cezaewinde sana bise olsaydi suan seni bile almislardi bende tamam iyi hos ta benim ismim gecmis mahkemede sanik olarak cikacam diorum aonra avukat araciliqiyla oqreniyorum bole bir ifade wermis benim ismini kullanarak iste bende bu ise anlam weremiyorum bole bir ifade wermis ama ben sanigim bir ifade yle kanit olurmuki maden ben sanigin beni polis neden almadida onu aldi bunuda anlamis degilim
Olayı onun gerçekleştirdiği ortada çünkü. Genellkle hapse giren insanlar veya son noktaya gelen insanlar " ben yandım herkes yansın " mantıgına göre hareket edip bir çok isim verirler. Kendisi henüz ceza almamış. sadece tutuklu yargılanıyor. Muhtemelen daha önceden sabıkası da vardır. Mahkeme neticesinde serbest te kalabilir. Senin adını vermesi seni sanık olarak göstermiş. Örneğin senle arasında geçen ikili mesaj görüşmelerini mahkemeye sunup - ki orda da seninde suca ortak olduguna dair bazı konusmaları ispat ederse eğer seni de yanında götürebilirdi. Ve bir olayda sırf adın geçiyor diye direk hapise gireceksin diye bir şey yok. Mesela ben seni yapmadıgın bir olaydan dolayı şikayet etsem sen yine sanık olarak yargılanırsın. ancak sorusturma asaması tamamlanınca yeterli delil olmadıgı icin kovusturmaya yer yoktur kararı cıkar. Senin sanık olarak gözükmen o kadar önemli değil. Önemli olan dava neticesinde suca ortak oldugunu ispat edememesi. veya senin sucu işlemediğini ispat edebilmen... umarım acıklayıcı olmstur
Cok tesekkur ederim saqolun