-
Hagb
merhabalar
ben 2011 yılında bir suçtan dolayı 1 yıl 8 ay hapis cezası aldım. Ve bu ceza hagb a dönüştü. Ben hagb 'ın denetim süresi dolmadan 2012 yılında bir arkadaşımla kavga ederek dövmek sureti ile onu darp ettim ve bana burdan 2000 tl adli para cezası verdiler ve verilen ceza su şekilde yazıyordu. 2000 tl adli para cezası ile cezalandırılmasına ve sanık daha önceden sabıkalı oluşu, hagb kararı verildiğinden tekrar hagb verilemeyeceğine diye 2000 tl adli para cezası verdiler ve ceza kesinleşince bir nusrasının hagb kararı verilen mahkemeye gönderilmesine ve cezalandırılmasına diye.
Şimdi sorum şu ;
ben 2000 tl adli para cezasını ödedim. ve daha önce verilen hagb kararı bozuldu ve bana hapis cezasını direk verdiler ben bu kararı temyiz ettim ve bozularak geri döndü. Mahkeme tekrar görüldü ve bu mahkemeden ceza almadım dava düşürüldü.
ben bu daha önce aldığım 2000 tl adli para cezası olan cezam sabıka kaydıma işledi ve dosya 2012 tarihinde kapatılmıştı. Bana daha önce hagb kararı verildiği için tekrar hagb uygulanmamıştı. ve suanda eski hagb cezam düştüğü için ben bu kapatılan dosyayı tekrar açtırmam mümkün mü hagb kararı verilebilir mi bi yolu var mı arkadaşlar biraz karışık oldu ama bilgili hukukçu arkadaşlar cevap verirlerse çok sevinirim.
-
Cevap: Hagb
kardeşim aynı dert bende de var biraz bilgin var ya bende sana sorayım çok dertliyim. benimde kavgadan dolayı hagb kararı verildi şimdi biri bana hakaret davası açıyor o olumsuz sonuçlanırsa hapse girer miyim ? bildiğin kadarıyla yardımcı olur musun ?
-
Cevap: Hagb
hareket davasında şikayetini geri aldırmaya bak kardeşim aldırabilrisen dava düşer hagb kararın bozulmaz devam eder. Eğer aldıramazsan para cezası bile alsan önceki verdikleri hagb kararında açıklanır :(
- - - Updated - - -
Benim soruma cevap verebilecek kimse yok mu ?