Ev sahibi evimin kilidini değiştirdi
Merhaba iyi akşamlar 3 aydır bir binanın teras katında bulunan 1+0 bir evde kira kontratı olmaksızın oturmaktayım. Evden ev sahibinin verdiği sözleri tutmaması ve konut dokunulmazlığına saygı göstermemesi nedeni ile ayrıldım. Ayrıntı vermek gerekirse ev sahibi daha öncelerde evime benden habersiz olarak kontrol amaçlı girdiğini öğrendim ve bu konuda onu uyardım ve birdaha olmayacağı sözünü alarak şikayetten vaz geçtim. İlerleyen Zaman'larda da eve girilip girilmediğini anlamak için koyduğum işaretler ile izinsiz olarak girdiğini fark ettim ama bu sefer yalanlama ihtimali olacağı için soramadığımdan emin olamadım. İlerleyen Zaman'larda ev sahibinin verdiği gerek eşya gerek ısınma gerek başka sıkıntılardan dolayı evden defalarca uyarıp daha sonra çıkma kararı aldım ve dönem ortası olduğu kiracı bulamayacağı nedeni ile depozitoyu geri vermeyeceğini söyledi bende depozito karşılığında eşyalarımı eve toplayıp yeni ev bulana kadar 20 gün süre ile evde bırakacağımı söyledim ve bu konuda anlaştık. İlerleyen süreçte evi topladım ve o sırada beni arayıp anahtarı evde bırakmamı söyledi bende bunu onayladım. Ama ilerleyen Zaman'da ev sahibinin geçmişte yaptıklarını düşünerek bırakmadım ve evden kısa bir süreliğine İstanbul'a gelmek için ayrıldım. Bugün eve girip anahtarı bulamadığını ve kilidi değiştirdiğini mesaj olarak gönderdi. Bana haber vermeden böyle birşey yapmaya Hakkı var mı . Sonuç olarak eşyalar hala içeride ve şuan kilidi bende olmayan bir evde neler yapmam gerekir. Daha önce yapmış olduğu konut dokunulmazlığı ihlalini aradan süre geçmesine rağmen şimdi şikayet edebilir miyim. Son yaptıkları yanına kalır mı yoksa bunun için şikayette bulunabilir miyim. Evin tapusu olmayabilir mesela faturalarda daire no yerine müşterek yazıyor. Maliyeye kiralık evi bildirmediğini düşüyorum bu konuda ne yapabilirim Öncelikle bir öğrenciyim avukat tutacak bir durumum yok. Haklarım neler okuduğunuz için çok teşekkür ederim tekrar iyi akşamlar.
Cevap: Ev sahibi evimin kilidini değiştirdi
Konut dokunulmazlığını ihlal (TCK 116/1. md.) suçundan savcılığa şikayet dilekçesi verin.
Cevap: Ev sahibi evimin kilidini değiştirdi
Yani daha önce anahtarı evde bırakacağım demem bir sorun teşkil etmez mi diğer sorularım içinde yardımcı olabilir misiniz teşekkür ederim .