asliye caza mahkemesi kararına itiraz
Öncelikle bahsedeceğim dava konusu iki öz abim arasında geçmektedir.Birgün annem babam ve ben büyük abimin evinde onun oturduğu daireyi boşaltıp bir alt kata taşınmasını istedik.biz görev sebebiyle yıllardır baska ilde oturuyoruz "artık memlkete geldik.kendi dairemizi istiyoruz hem sen kardeşinle geçinemiyorsun .sürekli baskı yapıyorsun kardeşine.gürültü yapılıyor diye .sen sana ait olan daireye taşın biz de kendi dairemize dedik." (boşaltmasını istediğimiz daire anne babama ait ve bir üst katında oturan kçük abimi ev gürültüsü çocuk sesi gbi nedenlerle sürekli rahatsız ediyor.)o da aşırı tepki göstererek küfürler ederek gitti duvarı yumrukladı ve tekmeledi.sonrada 155ten polis çağırdı .bir gün sonra küçük abimden evimi bastı küfür etti beni dövdü diye şikayetçi oldu.ve kendisi duvarı tekmelediği için darp raporu aldı.darp eden kişi olarak küçük abimi gösterdi.halbuki küçük abim onun evinde bile değildi biz tartısırken. küçük abim kendi evinde ablamla çay içiyordu. netice de yargılaması yapıldı.ve kasten yaralamadan 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı.hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi. babam tanıklık yaptı olay yerinde küçük abimin olmadığını söyledi ama büyük abimin de eşi dayak olayı olduğu yönünde ifade verdiği için hakim bu kararı verdi galiba. biz küçük abimin üzerine atılan suçun tamamen iftaradan ibaret olduğundan beraat kararı verilmesini bekliyorduk.Not: Duruşmada küçük abimin dinlenmesini istediği hiçbir tanık dinlenmeden ve karar verilen duruşmada kendi ifadesi sorulmadan ( önceki ifademi tekrar ediyorum yazılmış) bu karar verilmiş. konu ile ilgili ne yapabiliriz? kararı değiştirmemiz nasıl olacak? itiraz haklarımız ve yöntemleri nelerdir?Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: asliye caza mahkemesi kararına itiraz
Süresi geçmediyse kararı temyiz için yargıtaya taşıyabilirsiniz
ilgi ve cacabınız için teşekkür ederim.karar bugün çıktı .duruşma bugün yapıldı. ."hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararı olması yargıtaya temyiz etmek için engel midir?
HAGB kararı çıkmışsa da temyize taşınabiliyor ama bunun bazı şartları var şeklinde biliyorum. o şartların ne oldugu ve o şartları davanızın taşıyıp taşıyamadıgı konusunda bilgim yok. Konuya hakim arkadaşlar cevap verirse senin için daha doğru olur
Konu hakkanda paylaşım yaparsanız sevinirim arkadaşlar.
Bildiğim kadarıyla HAGB kararı yargıtaya taşınmaz.Yasa gereği bu bir suç teşkil etmez.Adli sicil kaydında görünmez.Ancak hakimin vermiş olduğu denetim süresinde kasıtlı bir suç işlenmesi halinde hakim önceki ertelenen cezayı açıklar ve daha sonrasında ikinci yargılamadan oluşan cezayı da önceki cezanın üstüne ekler ve cezanın infaz edilmesi için dosyayı savcılığa gönderir.
HAGB kararı bulunduğunuz yargı çevresindeki Ağır ceza mahkemesi hakimliğine itiraz edebilirsiniz.Eğer ceza alan kişi denetim süresinde kasten başka bir suç işlemeyeceğine kati olarak inanıyorsa bence bu HAGB kararı daha mantıklıdır.Şayet ben kasten suç işlemeye eğilimliyim kendime güvenemiyorum diyorsa Ağır cezaya itiraz edebilirsiniz.Ama ağır ceza itirazınızı kabul ederek verilen cezayı kaldırarak başka türlü yaptırım cezasına çaptırılınca, bu kez de yargıtaydan cezanın onanması yüksek muhtemeldir.