Cevap: üst kattan su sızıntısı
Benimde başımdan geçmişti. Ne kadar can sıkıcı bir durum olduğunu iyi biliyorum
Uzman arkadaşlar daha iyi cevap verecektir. İzlenecek bir kaç yoldan bahsedeyim. Öncelikle kişiye sözel olarak sizi kaale almıyorsa, konu hakkında yasal yollara başvuracağım diye söyleyin. Buna rağmen gerekeni yapmıyorsa, noterden şikayetinizi içeren, sorunun giderilmediği halde yasal yollara başvurabileceğinizi belirten ihtarname çekebilirsiniz.
Büyük ihtimal çözülecektir. Buna rağmen gerekeni yapmıyorsa, Sulh hukuk mahkemesine "tespit" davası açacaksınız. mahkeme heyeti bilirkişiler ile beraber kısa bir vakitte(1 kaç gün yada hafta) evinize keşife gelecektir. Bu dava sonucunda sizin zararınızı kimin yaptığı ve miktarı tespit olacak. Akabinde de bunun tahsilatı için başvuracaksınız. iş o noktalara geleceğini sanmıyorum, mahkeme vs zaten dillenince komşunuz nazlansada su sızıntısını yaptıracaktır. Boya badana vs. giderinizi de isteyin.
İlerisi için bir başka tavsiye, Konut kazalarına karşı sigortalar var, tesisat ile ilgili problemleri içeren bir sigora poliçesi ile konutunuzu sigorta ettirebilirsiniz. Yıllık 100 - 150 tl arası bir ücreti var.(ayriyetten, hırsızlık, yangın vs karşıda sigortanız oluyor.) Böyle bir sorun yaşadığınızda, ilgili sorun çıkartan kişiye " konuyu sigorta şirketi avukatlarına iletiyorum, sigorta şirketi size daha büyük masraf çıkartabilir" şeklinde rest çekebilirsiniz. Tabi ki şuan böyle bir sorun var, şuan sigorta yaptırırsanız, sigorta şirketi poliçe öncesi olay meydana geldiği için size yardımcı olmayacaktır.
SU belli aralıklar ile sızıyor ise muhtemelen derz dolgularda yada küvet vs gibi yerlerde derz açıklığı yada küvet pis su gideri yada musluk bağlantılarının olduğu terlerden sızıntı olma olasılığı yüksek. Öncelikle sizinde basitce yapabilceğiniz derzleri kontrol edin. Derz tamirlerini yapmak bir saati bulmaz. maliyetide 2 Tl derz dolgu parasıdır. inşaat basit işlerinden anlayan biri dahi yapabilir. Siz yada komşunuz bile kolayca yapabilirsiniz. Bizim sitemizdede zaman zaman bu tür problemler yaşanıyor. Geneldede derz problemi olur. Küçücük bir açıklık yada çatlak bile su sızıntısı yapar.
merhabalar. aynı sorundan ben de muzdaribim. tuvalet ve banyo tavanında rutubet ve boyalarda yer yer dökülme başladı. su akma durumu yok. kaçak olduğu için tavanlarda sıkıntı var. ayrıca tuvaletin duvarı salona denk geliyor. orada da duvarda bozulma oldu. öncelikle sulh mahkemesinden durum tespiti yaptırıp sonuca göre mi hareket etmeliyim? büyük ihtimal yukarıdan sızıntı var bu yaz dairemin su tesisatını yenilettim. çıkan sonuca göre durum tespitinde sızıntının yukarıdan geldği ortaya çıkar mı? akabinde noterden ihbar mı çektirmeliyim? kiracı oturuyor üst katta. ev sahibi ve kiracının beyanları farklı. kiracı ev sahibinin çıkan masraf çok geldiği için yaptırmadığını söyledi. ev sahibi ise o farlı bir kiracı ben daha önce yaptırdım diyor. sonuç almam için zarar gören yerlerin iyice dökülüyor olması mı gerekli? gözle görünen kısımlar yeterli mi?