saklı pay hakkımı almak istiyorum
merhabalar,
1963 doğumluyum bundan yaklaşık 40 sene evvel amcam beni evlatlık aldı ,vefat etmeden 4 ay önce 3/2sine sahip olduğu dükkanı ağabeyime bağışlamış ve ağabeyimde bağışı aldıktan 1 ay sonra satış yapmış bu dükkandan saklı pay hakkımı nasıl alabilirim yada bu satışı iptal ettirebilirmiyim.
teşekkür ederim.
Cevap: saklı pay hakkımı almak istiyorum
Satışı iptal ettiremezsiniz, ancak eğer evlatlık alınmanız yasal şekilde yapıldıysa amcanızın veraset ilamında sizin de mirasçı olarak görünüyor olmanız gerek.
Veraset ilamında mirasçı olarak görünüyorsanız, saklı payınızı dava açarak alabilirsiniz.
sayın erdoğan bey veraset ilamında mirasçı olarak görünüyorum fakat satışı yapılan dükkanın bedeli tapuda rayiç bedel olarak gösterilmiş bu bedel ise dükkanın gerçek bedelinin altında,yani dükkanın asıl bedeli 450,000tl,
satışı ise belediyenin belirlediği rayiç bedel olan 150,000tl bunun 3/2 si 100,000tl benim alabileceğim miktar yasal olarak ne kadar tutar yada gerçel bedel üzerinden hesaplanması için ne yapabilirim teşekkürler.
Gerçekte daha yüksek bedelle satıldığını , açacağınız davada ıspatlamanız gerekir.
anladım erdoğan bey bunu ispatlama durumum maalesef mümkün değil çünkü:tapu satış tutarında rayiç bedel tutarı yazılı alanda satanda bu fiyattan alışveriş yaptıklarını iddia ediyorlar,peki benim bu gösterilen 150,000tl den saklı pay olarak payıma düşen resmi miktar ne kadar olabilir bunu nasıl öğrenebilirim yada nasıl hesaplayabilirim,kusura bakmayın uzatıyorum mevzuyu ama benim varım yoğum tek ümidim bu :(