türk telekom yanlış yüksek fatura
son dönem faturam gelmesi gerekenin 7 katı kadar fazla geldi. kampanyayı söyledikleri tarihten bir hafta önce bitirmişler ve fazla ücretlendirme yapılmış. ayrıntılı fatura incelemesi yaptığımda hem aramadığımız numaraların aranmış gibi gösterilip ücretlendirildiğini gördüm hem de tutarları topladığımda faturada 22 liralık bir açık olduğunu fark ettim.
daha önce de benzer şeyler yaşamıştık. ben artık yasal sürece başvurmak istiyorum. bu konuda ne yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: türk telekom yanlış yüksek fatura
https://www.hukuki.net/showthread.php...L-fatura-geldi bu arkadaş ta bugün böyle bir paylaşımda bulundu. Türk telekom dan kaynaklı bir sıkıntı olabilir belki. onun haricinde yasal olarak haklarını aramak istiyorsan kaymakamlık bünyesinde hakem tüketici heyetlerine gidebilirsin. onlar dava başlatırlar zaten. kendin yürütüp takip etmek istiyorsan direk şikayet etmek yerine önce durumu türk telekom a bildir. yanlışlık oldugunu kendileri de kabul etsin ki dava sürecinde elin daha güçlü olur.... bu arada bulundugun yerde hakem tüketici heyeti yoksa adliyede asliye hukuk mahkemelerine müracaatta bulunabilirsiniz.
Çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz. Hakem tüketici heyetine başvurmayı düşünüyorum şehir dışında çalıştığım için takip etmem çok mümkün değil. Bunun için de Türk Telekomun hatasını kabul etmesi daha iyi bir sonuç verir mi? Ben bildirmeden başvurmayı düşünüyordum da
Telekom müşter İ hzmetlerini Ara ve durumu söyle. bir yanlıslık var mı diye faturamın incelenmesini istiyorum. bu fazla tutar neden geldi bana mail atmanızı istiyorum de. eger yanlıslık varsa mailde belirtirler zaten. Türk telekomun hata oldugunu kabul etmesi prosedürleri hızlandırır sadece neticeyi değiştirmez ..
Ayrıca bi de şahsi fikrimi belirtim. aramadıgınız numaraların arandı gibi göründüğünü soylemişsiniz. boyle bir hata olacagını düşünmüyorum. evde telefonunuzu kullanabilcek birileri var mı ? özellikle genç yaşta arkadaşlar :) bazıları bu tarz şeyler yapıp korkudan evebeynlerine söylemeye cekinirler. ancak yine de tutarların toplamıyla arada 22 tl lik acık oldugunu söylemişsiniz. telekomu arayınca bunu da özellikle belirtin ve ayrıca sebebini sorun. sizi tatmin eden bir cevap alırsanız ( yani hatalı olduklarını kabul ederlerse ) bunların tarafınıza mail olarak da atılmasını isteyin.