-
Şantaj ve hakaret
Ben yaklaşık 2 yıl önce bir cast ajansına başvuru yaptım ve beni çağırdılar. Bende isimi bırakıp başka bir şehire gittim onlarda benimle gorusup olumlu olduğunu ve dizide oynatmak istediklerini ve sizi tanıtan bir fotoğraf cekimimiz olacağını söylediler ve benden 50 TL istediler. Bende siz ciddi bir şirket değilsiniz dedim ve cikdim ve bunuda internet üzerinden paylastim ve aradan bir ay geçmeden beni aradılar ve zararımi karşıladılar bunun karşılığında bana 200 TL gönderdiler ve kimseden artık para istemiyecegiz diyip konu kapandı. Aradan 6 ay geçti ve milletten bu sefer 1000 TL istemeye başlamışlar ve ben tekrar konuyu açtım ve extradan bunların dolandırıcı olduğunu söyledim ve 10 larca magdurda beni aradı. Ve bu şirketin sahibi beni arayıp bunu kaldırmamı istedi pişman olduğunu ve eskide kaldığını söyledi, ve bir sıkıntım olup olmadığını sordu bana para teklif etti bende kendisinden 1000 TL para istedim daha sonra parayı göndereceğini söyledikten sonra ben parayı istemedigimi beyan ettim mağdurlara vermesini söyledim.. Bu sahista beni şikayet etmiş hakaret ve şantaj suçundan durumumun sonucu ne olur ve şikayetçi sikayetinden vazgeçerse dava duser mi ?
-
Cevap: Şantaj ve hakaret
Şantaj şikayete bağlı değildir.Şikayetinden vazgeçerse dava düşmez.Yazdıklarınız sizin iddialarınız.Karşı taraf muhtemelen kendisinden bu konularla ilgili para istediğinizi (önceki 200 TL sonraki 1000 TL) ve hakaret ettiğinizi iddia etmiş.Kim kendiniz ispat ederse dava ona göre şekil alır.Bu durumda mesajlaşmalar, yazışmalar kimin kimi aradığı vs. önemlidir.Avukatla takibi yerinde olur.
-
Acaba parayı göndereceğini söyledikten sonra mı magdurlara dagıt dediniz .. yoksa sizi sikayet ettiğini öğrendikten sonra mı ? Anlattığınız 1000 tl olayı acaba size atılan bir yem miydi ? Ve siz o tuzağa düştünüz.. muhtemelen senin 1000 tl istediğin anı ses kaydına aldına veya kayıtlarını sakladı. ortada santaj sucu var. bana 1000 tl yollarsan paylasımlarımı kaldırırım aksi halde sizi kötü reklam etmeye devam ederim gibisinden... en mantıklısı hukuki yardım alman. şahıs geri adım atsa dahi kamu sucuna dönüşür diye tahmn ediyorm. bu olay başına dert olabilir. dısardan bakıldıgında da pek iyi niyetli durmuyor yaptıkların cünkü
-
Parayı istemedigimin ses kaydını aldim ve kendiside küfür ve hakaretlerine devam ettim ve ses kaydı yaptığımı söyledim ve kendisi onayladı.