bana ve anneme iftira eden biyolojik babamı dava etmek istiyorum
sevgili hukukinet okuyucuları,
benim sorum şu;
ben henüz bebekken bizi terkeden-rresmen bosanarak- ve yıllarca hic arayıp sormayan biyolojik babam, insanlara annemin ve benim (devlet memuruyum, kısmen ıyı sayılabılecek bır işim var) kötü kadın olduğumuzu, benim (hiç evlenmedim, bir kez nişandan ayrıldım) iki tane koca eskittiğimi, annemın ıse sayısıız erkekl ebırlıkte oldugunu- tum komsularımız sahit ki annem kendı halınde yasayan bır kadın- ıddıa edıyor ve bu ıddıalarını bızı tanıyan tanımayan herkesın yanında dıle getırıyor, onun ıddıaları yuzunden pskolojık anlamda zarar goruyorum, cıddı nıyetle evlenmek ıstedıgım bır kısı bu ıddıaları duyup vazgectı. bu durumda bıyolojık babama dava acabılır mıyım? canım gercekten cok yanıyor. tesekur ederım.
ıyı calısmalar
Cevap: bana ve anneme iftira eden biyolojik babamı dava etmek istiyorum
Tabiki açabilirsin. Devlet memurusun ve saygın bir işin var. Annenle baban resmi olarak boşanmışsa, annen boşanmada ilgisizliğini babanın eve gelmeme durumlarını bildirmişse ve de boşanmada annen babandan daha az kusurlu gözükmüşse davanda annenin boşanma belgesi de işe yarayacaktır. Bir de baban burda suçu dedikodu şeklinde işlediği için ispat olarak şahitlerin beyanları gözönünde bulundurulacaktır. Babanın bu dedikoduları anlattığı şahısları, ve sizin kendi halinizde yaşadığınızı savunabilcek komsularınızdan ikna edebildikleriniizi şahit olarak gösterirseniz dava sizin açınızdan daha iyi bir hal alacaktır.
Sadece hakaretin bile 2 yıla kadar cezası olabiliyor. Ayrıca babanız hakkında evden uzaklastırma kararı da çıkarttırabilirsiniz. Bu gibi durumlarda babanız size ve cevrenizdekilerle sözlü veya yazılı, ya da iletisim yollarıyla kesnlikle iletisim kuramaz. Eğer denerse ve şahitle ispatlarsanız uyarı, para cezası, ve hapis e kadar yolu vardır..
cevabınız ıcın cok tesekur ederım
kolaylıklar dılıyorum.
Dava başlattınız mı ? Eğer başlattıysanız davanın seyrini formda paylasır mısınız ?